Vanaf 1 januari 2023 heb je als horeca vakkracht van 21 jaar of ouder met een brutoloon beneden het eindloon voortaan jaarlijks recht op een periodieke verhoging van 2%. De berekening hiervan gebeurt op basis van jouw brutoloon op de laatste dag van het jaar daarvoor. De periodieken, ook wel tredes genoemd, vind je in de loonschaal waarin je bent ingedeeld.
Let op: Om in aanmerking te komen voor deze periodiek moet je op 1 januari ten minste een vol kalenderjaar in dienst geweest zijn als vakkracht in dezelfde functie en bij dezelfde werkgever. Je werkgever hoeft de periodiek niet toe te kennen als je twee jaar op rij matig of onvoldoende functioneert.
Om dit systeem van periodieken vanaf 1 januari 2023 toe te kunnen passen moet jouw werkgever jou ruim vóór deze datum eenmalig in het periodieksysteem plaatsen.
Om ervoor te zorgen dat je zelf kunt checken wat je op 1 januari 2023 zou moeten verdienen, leggen we hieronder de systematiek uit. Vanaf 1 januari 2023 hoor je namelijk minimaal 4% meer loon te ontvangen: 2% door een periodieke verhoging en nog eens 2% loonsverhoging per 1 januari 2023 conform cao-afspraken.
De systematiek is als volgt:
Let op:
FNV Horeca vindt het belangrijk dat jij weet wat je hoort te verdienen. Om je daarbij te helpen kun je in onze rekentool eenvoudig binnen een aantal stappen zelf checken op welk loon jij minimaal recht hebt.
Heb nog vragen of wil je meer informatie over de periodieke verhoging in de horeca? Neem dan contact op met ons Contactcenter.
BezoekadresVeluwezoom 5
1327 AA Almere
Naar de uitgebreide
contactpagina
©2023 Alle rechten voorbehouden FNV Horeca.
Design by Gedachtegoed. Built by Mediacode.
We wijzen je op ons privacybeleid en onze voorwaarden.
Inloggen Mijn FNV Horeca