FNV Horeca: Achterban zegt massaal 'ja' tegen nieuwe cao

28-02-2022

De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden van 14 – 27 februari jl. hun mening geven: 88,6% van de uitgebrachte stemmen was positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Download hier de nieuwe cao horeca 2022-2023


Licht aan het eind van de tunnel

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Er gloort eindelijk weer licht aan het eind van de tunnel voor de horeca. Het land is van slot, de gehele horeca kan weer onbelemmerd op volle toeren draaien en met deze verbeterde cao maken we het werken in de sector aantrekkelijker. Deze nieuwe cao is een belangrijke mijlpaal om het imago van de sector te verbeteren en toekomstbestendig te maken. We zijn er echter nog niet. De partijen zijn zich ervan bewust dat er de komende jaren nog meer nodig is, maar op dit moment is dit resultaat het maximaal haalbare. En ik ben hier zeer tevreden mee.”

Breed draagvlak

FNV Horeca heeft horecamedewerkers afgelopen weken via bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten en nieuwsbrieven geïnformeerd over het behaalde onderhandelingsresultaat en hun mening hierover opgehaald. Vlek: “Naast de mening van onze leden, wilden we ook weten hoe niet-leden erin staan. Wij hechten waarde aan een zo’n breed mogelijk draagvlak onder het horecapersoneel voor de stappen die we zetten. Het gaat immers om de arbeidsvoorwaarden van álle horecamedewerkers en hun mening moet hier de leidraad zijn. De horeca maken we samen!”

Alexander Rozema, chef bediening én lid van de cao-commissie FNV Horeca: “Met deze cao gaan we bouwen aan de voortgang van de sector.  Elke stap vooruit is een stap richting een betere toekomst voor iedereen in de horeca.”

Evenwichtig pakket arbeidsvoorwaarden

De nieuwe cao biedt een evenwichtig pakket aan nieuwe en betere arbeidsvoorwaarden waar medewerkers al jaren om vragen om werk en privé beter te kunnen combineren, zoals tijdige werkroosters en goede afspraken over min- en plusuren. Met dit pakket - in combinatie met een realistische en broodnodige loonsverhoging in twee jaar – wordt de horeca aantrekkelijk om in te werken en klaargestoomd voor de toekomst.

De belangrijkste behaalde resultaten zijn:

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.