Docenten

FNV Horeca vindt het belangrijk dat horecaleerlingen op de hoogte zijn van hun rechten en plichten tijdens hun schoolloopbaan. Speciaal voor docenten die lesgeven aan een horecaopleiding zijn er verschillende mogelijkheden voor.

Gastlessen

Voor BBL-leerlingen kan een van onze voorlichters bij jou op school (kosteloos) een gastles verzorgen. In een lesuur worden de leerlingen voorbereid op hun rol als werknemer bij een (leer)bedrijf. De BBL-leerlingen krijgen eerst kort informatie over hun arbeidsovereenkomst, vervolgens gaan we het hebben over hun rechten en plichten tijdens het werk bij hun (leer) bedrijf.

Vraag gratis een gastles aan!

NB: De gastles is geschikt voor gebruik tijdens LL&B leren, loopbaan en burgerschap (kerntaak 2 en 4)

Workshop gedragstijlen

Voor 3de en 4de jaars MBO-niveau 4 studenten en voor HBO-studenten hebben wij de workshop ‘Hoe werk jij eigenlijk’ ontwikkeld. Tijdens deze workshop krijgen leerlingen inzicht in:

1. Wat zijn mijn persoonlijke kernmerken (mijn kwaliteiten)?
2. Hoe ben ik in de omgang (mijn relaties met anderen)?
3. Hoe kom ik eigenlijk over op anderen?
4. Wat zijn mijn valkuilen (waar kan ik zelf last van hebben)?

Leerlingen vullen (op de computer) een vragenlijst in waarna ze een persoonlijk profiel ontvangen van hun gedrags- en communicatie-eigenschappen. In plaats van een dik rapport, is het profiel verwerkt in een landkaart. Hiermee brengen de leerlingen zichzelf dus letterlijk in kaart. PersonalMapping is gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC-model.

De workshop duurt ongeveer 2 lesuren en na afloop krijgen de studenten hun eigen persoonlijk kaart op A3 mee.

Vraag gratis een workshop aan!

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.