FNV Horeca vindt het belangrijk dat horecaleerlingen op de hoogte zijn van hun rechten en plichten tijdens hun schoolloopbaan. Speciaal voor docenten die lesgeven aan een horecaopleiding bieden wij diverse mogelijkheden aan voor gastlessen en workshops. Deze kun je gratis bij ons aanvragen.

Gastlessen

Voor BBL-leerlingen kan één van onze voorlichters bij jou op school (kosteloos) een gastles verzorgen. In een lesuur worden de leerlingen voorbereid op hun rol als werknemer bij een (leer)bedrijf. De BBL-leerlingen krijgen eerst kort informatie over hun arbeidsovereenkomst, vervolgens gaan we het hebben over hun rechten en plichten tijdens het werk bij hun (leer)bedrijf.

Vraag gratis een gastles aan!

NB: De gastles is geschikt voor gebruik tijdens LL&B leren, loopbaan en burgerschap (kerntaak 2 en 4)

Workshop gedragsstijlen

Voor 3e en 4e jaars mbo-niveau 4 leerlingen en voor hbo-leerlingen hebben wij de workshop ‘Hoe werk jij eigenlijk’ ontwikkeld. Tijdens deze workshop krijgen leerlingen inzicht in:

1. Wat zijn mijn persoonlijke kenmerken (mijn kwaliteiten)?
2. Hoe ben ik in de omgang (mijn relaties met anderen)?
3. Hoe kom ik over op anderen?
4. Wat zijn mijn valkuilen (waar kan ik zelf last van hebben)?

Leerlingen vullen online een vragenlijst in waarna ze een persoonlijk profiel ontvangen van hun gedrags- en communicatie-eigenschappen. In plaats van een dik rapport, is het profiel verwerkt in een landkaart. Hiermee brengen de leerlingen zichzelf dus letterlijk in kaart. Personal Mapping is gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC-model.

De workshop duurt ongeveer 2 lesuren en na afloop krijgen de leerlingen hun eigen persoonlijk kaart op A3 mee.

Vraag gratis een workshop aan!

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.