Pensioen en AOW

Werk je in de horeca en ben je ouder dan 21 jaar? Dan bouw je via jouw werkgever pensioen op bij het Pensioenfonds Horeca & Catering. Naast dit pensioen ontvang je van de overheid een Algemene Ouderdomswetuitkering (AOW). 

Algemene Ouderdomswet

Iedereen die in Nederland woont of werkt en 15 jaar of ouder is, is automatisch verzekerd voor de AOW. Elk jaar dat je verzekerd bent, bouw je 2% op. Was je voor je AOW-leeftijd 50 jaar lang verzekerd voor de AOW, dan heb je recht op een volledige AOW. De AOW-leeftijd wordt stapsgewijs verhoogd. Je ontvangt jouw eerste AOW-uitkering op de dag dat je de AOW-leeftijd bereikt. Op de website van de Rijksoverheid kun je meer informatie vinden en bekijken wanneer jij recht hebt op AOW.

Pensioen horeca

Als je 21 jaar of ouder bent, bouw je ouderdomspensioen op bij Pensioenfonds Horeca & Catering. De pensioenpremie betaal je samen met jouw werkgever. Het premiepercentage is 16,8%. Jouw werkgever betaalt de pensioenpremie aan Pensioenfonds Horeca & Catering. De helft van de premie (8,4%) houdt jouw werkgever in op jouw salaris. Jullie betalen dus allebei een deel. Het bedrag dat wordt ingehouden zie je terug op jouw loonstrook.

Nabestaandenpensioen

Nabestaandenpensioen zorgt ervoor dat jouw partner en kinderen niet onverzorgd achterblijven als jij overlijdt. In de basispensioenregeling van horeca en catering is dit niet standaard geregeld. Je kunt je hier wel voor verzekeren. Dat kan ook bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Maar let op! Dit kan slechts op een aantal momenten. Hieronder vind je een schema waarin je kan bekijken of jij nabestaandenpensioen kan verzekeren. Op de website van PH&C vind je meer informatie over het nabestaandenpensioen

Pensioenleeftijd in horeca & catering naar 68 jaar

In de basispensioenregeling van horeca en catering is de standaard pensioenleeftijd 68 jaar. Wanneer jij met pensioen gaat kun je min of meer zelf bepalen door het maken van de juiste keuzes.

Jouw persoonlijke online omgeving bij Pensioenfonds Horeca & Catering

Op mijnphenc.nl, de persoonlijke online omgeving van Pensioenfonds Horeca & Catering, vind je alle informatie over je pensioen. Je leest er over de keuzemomenten voor bijvoorbeeld extra ouderdomspensioenopbouw en nabestaandenpensioen. Als je inlogt met je DigiD kom je op jouw persoonlijke online omgeving. Daar zie je altijd jouw actuele pensioenstand en andere informatie over je pensioen en de daarin te maken keuzes.

Informatie over je pensioen bij voorkeur digitaal

Pensioenfonds Horeca & Catering informeert je graag digitaal over je pensioen. Dat bespaart kosten en zo blijft er meer over voor je pensioen. Laat daarom op mijnphenc.nl je e-mailadres achter. Je krijgt dan een e-mail als er nieuws is over je pensioen.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.