Leermeesters

Leermeesters zijn ontzettend belangrijk voor de horeca. Als de leermeesters met passie en vakmanschap het vak kunnen overbrengen op de leerlingen, levert dit een grote bijdrage aan gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen. Daarom zet FNV Horeca zich in voor de leermeesters, door hen goed te informeren en bijvoorbeeld het organiseren van een Leermeesterdag.

Opleiden: de basis voor een sterke en gezonde horeca!

Alle medewerkers in de horeca zouden de kans moeten krijgen door te groeien tot vakbekwame, servicegerichte medewerkers die op niveau kunnen presteren. Zij maken of breken het succes van een bedrijf. Motivatie en ontwikkeling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Medewerkers die zich kunnen ontwikkelen, blijven langer gemotiveerd en behoud je langer in de branche.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en uitnodigingen ontvangen voor komende evenementen? Meld je dan rechtsboven aan voor de nieuwsbrief.

Werk en inkomen

Onder het kopje ‘Werk en inkomen’ op de website biedt FNV Horeca je ook informatie over onderwerpen zoals loon, toeslagen, werktijden, contract en verlof.

Eerste Leermeesterdag groot succes!

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben op 19 september 2017 tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van leerlingen en de ontwikkeling van leermeesters centraal stonden.

De dag werd geopend met harde cijfers uit het arbeidsmarktonderzoek dat SVH samen met KHN heeft uitgevoerd. Jaarlijks stromen er gemiddeld 95.000 medewerkers de horeca in én stappen er 85.000 over naar een andere branche. Vanuit het MBO stromen tussen de 10.000 en 12.000 medewerkers in. Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘Het belang van opleiden binnen het bedrijf, gefaciliteerd door de werkgever, wordt hiermee evident. Het MBO kan de gestegen vraag uit de arbeidsmarkt niet alleen oplossen. Werkgevers moeten gaan meehelpen om hun eigen brigades op te vullen. De rol van de leermeester is daarbij van groot belang. Zij gaan naast MBO-leerlingen ook volwassenen begeleiden naar een plek op de werkvloer.’

Bekijk het foto-album op onze Facebookpagina.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.