Heb je een passie voor de horeca en wil je in deze branche werken? Dan is een horeca opleiding de sleutel tot succes! Van starters tot ervaren professionals, er zijn ontzettend veel opleidingsmogelijkheden om jou verder te helpen om je carrière doelen te bereiken.

Op deze pagina vertellen we je meer over de mogelijkheden die je hebt op het gebied van horeca en onderwijs. Van complete opleidingen tot korte cursussen. Of je nu net begint of je carrière naar een hoger niveau wilt tillen, met deze informatie maak je een weloverwogen keuze.

Welke horeca opleidingen zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je kennis te verbreden binnen de horeca. We bespreken graag de belangrijkste soorten met je. 

Waarom is het volgen van een horeca opleiding belangrijk?

Het verbetert je carrièremogelijkheden! Dit is het meest voor de hand liggende voordeel, maar misschien ook wel het belangrijkste. Een opleiding geeft de kans tot het specialiseren en de kennis en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een bepaalde functie te vervullen. Of het nu gaat om je huidige functie of om een toekomstige functie, het zal altijd een meerwaarde hebben. Het hebben van een diploma of certificaat vergroot ook je kans op het vinden van een nieuwe baan. Dit geeft je toekomstige werkgever vertrouwen in je vaardigheden. Kun je naast een diploma of certificaat ook relevante werkervaring aantonen, dan vergroot je jouw kansen nog meer.

Carrièremogelijkheden in de horeca

Er zijn veel carrièremogelijkheden in de horeca, variërend van banen op instapniveau tot leidinggevende functies. Een aantal populaire functies zijn:


Bovenstaande functies vind je in restaurants, hotels en cafés, dit zijn de meest bekende, maar je hebt nog meer mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan een eventplanner, een sommelier (bier- of wijndeskundige), een hotelmanager of een catering medewerker.

Til jouw horeca carrière naar een hoger niveau met horeca trainingen

De horeca is een levendige en dynamische sector waarin veel kansen liggen. Naast het volgen van opleidingen is het ook mogelijk om jezelf te ontwikkelen met de vele horeca trainingen en cursussen. Zo zijn er trainingen op het gebied van gastvrijheid, zoals het omgaan met gasten en het creëren van een goede sfeer in het restaurant. Je kunt ook denken aan een cursus op het gebied van bartending, hier leer je onder andere hoe je de beste cocktails maakt. Vind je het belangrijk om jong talent te begeleiden, dan is de cursus leermeester iets voor jou.

Daarnaast zijn er cursussen op het gebied van hygiëne en veiligheid. Werk je in een horecabedrijf waar voedsel wordt bereid? Dan is het bijvoorbeeld verplicht om de HACCP training of instructie gevolgd te hebben. Deze trainingen en cursussen dragen bij aan het vergroten van je kennis en vaardigheden. Hierdoor ben je beter in staat om je werk uit te voeren en een nog betere service aan je gasten te bieden.

Kortom: de horeca biedt een breed scala aan carrièremogelijkheden voor mensen met verschillende opleidingsniveaus en ervaringen. Of je nu wilt werken als serveerster, bartender, chef-kok, sommelier of hotelmanager. Met de juiste opleiding kun je een wereld van mogelijkheden openen binnen de horeca.

Veelgestelde vragen

Welke opleiding heb je nodig voor de horeca?

Hoelang duurt een horeca opleiding?

Wat kost een horeca opleiding?

Welke MBO opleidingen zijn er binnen de horeca?

Welke horeca cursussen zijn er voor een betere functie?

Wat is HACCP?

 

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.