Verkiezing leukste horecateam van Nederland van start tijdens Horecava

11-01-2023

Na een groot succes in 2022 wordt de verkiezing voor het Leukste horecateam van Nederland dit jaar eerder dan normaal geopend. Vanaf 9 januari 2022, op de eerste dag van de Horecava, kunnen horecateams zich aanmelden voor de verkiezing voor elke horecazaak in Nederland. Bezoekers van de horeca vakbeurs kunnen zelf hun favoriete horecateam nomineren bij de stands van De Gastvrijheidscoach en FNV Horeca en natuurlijk kunnen horecateams zichzelf ook aanmelden.

In november verzamelden meer dan driehonderd horecaliefhebbers zich tijdens de Gastvrijheidstop van FNV Horecabond voor de finale van de verkiezing. Hier brachten zij hun stem uit op de drie finalisten; Van Rossum, Suzie Q en De Golfslag. Eerder in het jaar hadden juryleden Milo Berlijn en Patrick Treichl de finalisten al bezocht voor een jurybezoek. Onder luid gejuich nam het team van Van Rossum de eerste prijs in ontvangst en gingen zij naar huis met een waardecheque voor een team uitje ter waarde van € 1000,-.

“Afgelopen jaar liet zien wat een positieve impact de verkiezing heeft op de horeca en al die prachtige horecateams. Toen we ruim twee jaar geleden begonnen met de verkiezing (pre corona) hadden we nooit kunnen voorzien dat het belichten van de positieve kanten van dit mooie vak zo belangrijk zou zijn. De horeca heeft het flink te verduren gehad in de crisis. Er was al een enorm tekort aan medewerkers en dat is in rap tempo enorm verergerd. Dit terwijl de horeca voor heel veel mensen, of ze nu dokter, ambtenaar of iets anders zijn geworden enorm goede leerschool is geweest. Als je in de horeca werkt leer je zoveel waardevolle dingen zoals omgang met mensen, stressbestendigheid en het belang van samenwerken. We hebben als jury en organisatie dan ook besloten om de inschrijfperiode eerder te openen en zo nóg meer horecateams in de gelegenheid te stellen om deel te nemen. Het is niet alleen leuk voor het team zelf, maar finalisten van eerdere edities geven unaniem aan dat het ook een enorme positieve boost geeft bij het werven van nieuwe medewerkers dankzij de positieve aandacht die de verkiezing met zich meebrengt. Want wie wilt nu niet werken in een team dat finalist of zelfs winnaar is van de verkiezing leukste horecateam van NL!? Ik kijk nu al uit om samen met Milo al die creatieve inzendingen te bekijken, horecateams te bezoeken en op basis van zeven thema's te beoordelen en geïnspireerd te worden door alle mooie horecateams die Nederland kent", aldus een enthousiaste Treichl.

De verkiezing voor het Leukste horecateam van Nederland is een initiatief van de Week van de horeca, dat elk jaar plaatsvindt in september. Tijdens de Week van de horeca vinden er door heel Nederland diverse activiteiten, workshops en kijkjes achter de schermen plaats om te laten zien hoe mooi de Nederlandse horeca is als branche om in te werken. Deelnemen aan de verkiezing is geheel kosteloos en kan via www.weekvandehoreca.nl door middel van het toesturen van een creatieve inzending.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.