‘Fijn om iemand achter je te hebben staan’

21-06-2021

Drie leden vertellen over hun lidmaatschap en hoe zij collega’s wezen op de waarde van het vakbondslidmaatschap.

Naam: Alistair Litterick
Leeftijd: 61
Waar werkzaam: Op dit moment werkloos, voorheen nachtportier
Waarom heb je collega’s aangemeld? “Ik werkte als nachtportier bij een hostel, dat in de problemen kwam door corona. Toen de zaak ging sluiten, ging de afhandeling met de bedrijfsleiding niet soepel. Een advocaat van de bond heeft het toen voor ons geregeld. Mijn collega’s heb ik gezegd om ook lid te worden, zelf ben ik dat al 25 jaar. Voor mij is het duidelijk: door samen op te trekken, word je niet tegen elkaar uitgespeeld.”
Waarom zelf lid? “Ik zou het zo zeggen: er komt altijd een tijd waarop je hulp nodig hebt. Zonder bond sta je alleen. Samen optrekken is beter, je hebt meer macht en uiteindelijk een betere cao. En het lidmaatschap is niet duur. Daarnaast kun je terecht bij de bond voor hulp bij belastingaangifte. Daar maak ik zeker in deze tijd gebruik van, nu mijn financiële situatie na mijn ontslag is veranderd.”

Naam: Mildred Maclean
Leeftijd: 59
Waar werkzaam: Op dit moment werkloos, voorheen cateringmedewerker
Waarom heb je collega’s aangemeld? “Door de corona ben ik ontslagen en
zocht ik zelf contact met de bond. Ik heb gevraagd wat ik moest doen. De
mensen van de bond hebben mij daarbij goed begeleid. Daarom heb ik tegen
mijn kinderen en een collega gezegd dat ze ook lid moesten worden. Het is
een goede vakbond, heb ik gezegd. Je kunt altijd aanbellen als je problemen
hebt. Nu is mijn collega ook ontslagen, dus kwam het lidmaatschap meteen
goed van pas.”
Waarom zelf lid? “Ik ben lid geworden omdat ik dacht: als ik problemen heb, dan kan ik altijd op de bond rekenen. Ik heb een keer eerder hulp nodig gehad, toen ze onze uren wilden korten. De jurist heeft me daar toen goed advies over gegeven: ik heb dat contract niet getekend.”

Naam: Nathalie Schuit-Vogel
Leeftijd: 50
Waar werkzaam: Fletcher De Wipselberg Beekbergen als banquet sales supervisor
Waarom heb je collega’s aangemeld? “Dat heeft toch te maken met de coronaperiode en de onzekerheid die daarmee samenhangt. Ik merkte ook in gesprekken met collega’s dat er veel vragen kwamen over de minuren. Omdat zij, ook allemaal leidinggevenden, zelf goed geïnformeerd willen zijn. Op die manier kunnen ze anderen advies geven. Daarom heb ik ze aangemeld.”
Waarom zelf lid? “Ik ben in 2017 weer lid geworden. De aanleiding was de overname door Fletcher Hotels, de derde overname in vier jaar tijd. Dat was spannend, en het voelde weer prettig dat er iemand achter je staat. Zeker met zo’n overname komt er zoveel informatie op je af. Het was toen niet nodig, al vragen die wisselingen wel veel flexibiliteit. Voor mijn werk veranderde er niks: dat doe ik nog steeds met veel plezier in dit mooie hotel. En ook nu in corona heb ik veel aan mijn lidmaatschap, zoals de artikelen in het ledenblad.”

Maak je collega lid!

Vertel ook aan je collega’s welke voordelen het lidmaatschap biedt, want hoe meer leden, hoe sterker wij staan en daar profiteer jij ook weer van!

Hoe maak je een collega lid?
● Vraag of je collega even tijd heeft
● Vraag wat je collega zou doen als hij/zij een probleem op het werk heeft
● Vertel over het lidmaatschap
● Vraag of je collega zich direct wil inschrijven

Bekijk alle informatie en meld je collega direct aan. Per lid dat je aanbrengt ontvang je van ons € 25,-.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.