Teken ook voor een schoon pensioen op viespensioen.nl!

09-06-2020

1 Juni is de horeca weer heropend, hoera! Dit biedt perspectief en is een kans voor verandering. Een crisis is namelijk vaak een belangrijk moment van verandering. Nu we langzaam weer open gaan, is het aan ons om te bepalen wat deze verandering wordt. Laten we deze kans pakken om ons pensioen op te schonen. Samen voor een schone toekomst.

Een groep van horeca-werknemers en werkgevers door het hele land is een campagne begonnen om het Pensioenfonds Horeca en Catering te bewegen niet meer in de fossiele industrie te investeren. Dit fonds investeert nu namelijk voor 310 miljoen euro in deze industrie, dat de grootste oorzaak is voor de klimaatcrisis. Toon Maassen, een van de initiatiefnemers, zegt: “Het voelt gewoon niet goed dat geld dat bedoeld is voor onze veilige toekomst, nu juist gaat naar iets dat onze toekomst ondermijnt.”

De campagne wijst erop dat investeren in de fossiele sector, naast immoreel, ook financieel niet meer slim is. Uit beurscijfers blijkt dat als we 10 jaar geleden uit de fossiele industrie waren gestapt, we dan een betere dekkingsgraad hadden gehad. Daarnaast waarschuw DNB voor de grote toekomstige risico’s van deze sector.

Help ons met de grote finale van de ‘Vies Pensioen’ campagne. 1 Juli bieden we de petitie aan bij het Pensioenfonds Horeca en Catering. Het aftellen is dus begonnen om nog zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen!
De petitie is te tekenen op viespensioen.nl.

FNV Horeca en FNV Catering staan achter deze campagne en werken dan ook samen om dit te bewerkstelligen. Wil jij als werknemer nog meer doen? Dat kan! Stuur deze petitie door naar jouw collega’s.

Voor vragen kan je terecht bij margot@schoonpensioen.nl

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.