Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Terugblik Ledencongres 27 mei 2019

27-05-2019

Vandaag, maandag 27 mei, vond het Ledencongres van FNV Horecabond plaats. Op het Ledencongres hoor je wat er speelt, kun jij vragen stellen en heb je direct stemrecht. Het Ledencongres bepaalt de koers van FNV Horecabond en komt tweemaal per jaar bijeen. Het was een interessante dag!

De dag werd op een andere locatie, het vakbondshuis FNV in Utrecht, geopend door onze voorzitter Dick Koerselman. Vervolgens kwam er een groep catering actievoerders de zaal binnen. De agenda werd vervolgd met een aantal mededelingen vanuit het Hoofdbestuur, waarna Paul Haimes, toehoorder cao-overleg catering en lid, aan het woord kwam over zijn ervaringen tijdens de onderhandelingen. Vervolgens zoomde Esther de Jong, secretaris-penningmeester FNV Horecabond, in op de resultaten van het Manifest en Jaarverslag 2018. De Ledencongresdeelnemers keurde hierna vervolgens het Jaarverslag 2018 goed en stemde in met de opdracht om te komen tot een sluitende begroting in 2022. Hierna lichtte Rob Sander, lid van de bond, de ontwikkelde visie en missie toe vanuit de Visiewerkgroep.

In de middag stonden er diverse interactieve workshops op het programma; Activerend vakbondswerk, Verenigingswerk, Hoe krijg ik een sterkere positie? en Omgaan met verschillende gasten? Na deze inspirerende workshops zijn de gewijzigde statuten positief voorgelegd en hebben de Ledenparlementskandidaten een terugkoppeling vanuit het Ledenparlement gegeven. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Ledencongres-27-mei-2019

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.