Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Bevries de AOW-leeftijd nu!

13-05-2019

Het kabinet heeft nog tot 1 juli de tijd om de AOW-leeftijd te bevriezen. Als minister Koolmees niet snel iets doet, stijgt de leeftijd op 1 januari 2020 verder naar 66 jaar en 8 maanden. Een pensioenakkoord wordt dan onmogelijk, zo waarschuwt FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga.

Op de kalender heeft de minister nog zeven weken de tijd. Elzinga hoopt dat de minister nu snel in actie komt.

'Wij hebben al vóór de Kerst een ultimatum gesteld met onze  drie eisen. Op 18 maart hebben meer dan 40.000 mensen gestaakt of op een andere manier actie gevoerd voor een goed pensioen. Dus het kabinet weet heel goed waar het aan toe is.’

Ook OV opnieuw plat voor pensioen

De bonden hebben nieuwe acties aangekondigd voor eind deze maand. Op dinsdag 28 mei staakt het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de hele dag en legt het personeel van NS 24 uur het werk neer.

Op woensdag 29 mei roepen de bonden iedereen op om naar één van de vier regionale actiebijeenkomsten te komen in Groningen, Eindhoven, Arnhem en Den Haag. Leden krijgen hiervoor een gratis treinkaartje toegestuurd.

Voorafgaand aan deze twee actie- en stakingsdagen organiseren de bonden allerlei activiteiten. Zo wordt komende woensdag actie gevoerd door de veiligheidsbonden (15 mei).

Drie eisen voor een goed pensioen

De bonden voeren actie met als drie belangrijkste eisen:

  • Bevries de AOW-leeftijd en schrap de boete op eerder stoppen, zodat ook mensen met zwaar werk en ploegendiensten gezond hun pensioen kunnen halen
  • Indexatie voor elke generatie: een pensioen dat meestijgt met de prijzen Ook willen we dat mogelijke negatieve effecten van overstap naar een nieuw pensioencontact geheel worden gecompenseerd.
  • Een pensioen voor iedereen, ook voor zelfstandigen en mensen met een onzeker contract.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.