Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Blixem, Nijmegen

13-06-2018

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met vijf ondernemingen van Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen voor een bedrijfs-cao; Blixem, Bloesem Theehuis, Buurtmarkt Breedeweg, Coffyn Koffiehuis en Branderij en Statie. Het bestuur van Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen: “Als maatschappelijk ondernemer wil je het voor je medewerkers natuurlijk goed geregeld hebben. Daarom zijn wij blij met het grote draagvlak voor deze nieuwe cao-afspraak voor de komende twee jaar.”

Een grote meerderheid van de medewerkers (93%) stemde in met het onderhandelingsresultaat. Op maandag 9 juli a.s. wordt de bedrijfs-cao, die geldt voor 100 medewerkers, ondertekend en ontvangen de vijf horecazaken allemaal de erkenning Goed Werkgever 2018. FNV Horeca vindt goed werkgeverschap erg belangrijk en maakt daarom cao’s op maat.

Belangrijkste afspraken

 

FNV Horeca en Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen sluiten al een aantal jaren een bedrijfs-cao met elkaar af voor de medewerkers van de eerder genoemde ondernemingen en bij elke nieuwe cao worden er betere afspraken gemaakt. Marco Bouma, sectorbestuurder FNV Horeca: “Opnieuw zijn er goede verbeteringen afgesproken in deze bedrijfs-cao. Naast mooie loonafspraken, is er ook een fatsoenlijke reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer overeengekomen. Een heel belangrijk punt voor de medewerkers, omdat velen van hen op aanzienlijke afstand wonen van hun bedrijf. We zijn tevreden met dit goede resultaat.”

Over Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen

Meedoen in de samenleving staat centraal bij de maatschappelijke ondernemingen van Pluryn. Het zijn echte bedrijven waar mensen voor wie betaald werk niet vanzelfsprekend is een plek vinden om te leren en te werken.

Wil jij werken bij deze werkgever?

Bekijk hier welke vacatures er beschikbaar zijn.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.