Dit zijn de food trends van 2018
12-02-2018
De trendwatchers van Food Inspiration hebben de belangrijkste trends op het gebied van eten en drinken voor je op een rij gezet.
The Internet of Food. Slimme technologieën en digitale mogelijkheden zorgen ervoor dat we slimmer, bewuster en duurzamer met ons eten kunnen omgaan. Beeld P&I
De food trends van 2018:
- The End of Good Enough. Het tijdperk van instagrammable food is aangebroken. Als foodconcept moet je opvallen om gekozen te worden.
- Ontbijt, lunch, souper. De klassieke drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. We gaan over naar meerdere eetmomenten per dag, met als nieuwe afsluiter: het souper.
- Viva terroirism! De kunst van het weglaten. Hoe natuurlijker, hoe beter. De overtreffende trap van deze culinaire zuivering? De waardering voor ‘terroir’.
- Hyperspecialisatie. Het tijdperk van hyperspecialisatie is aangebroken: steeds meer concepten kiezen voor het aanbieden van slechts één product of één bepaalde keuken.
- Offline escapisme. In 2018 is het belangrijker dan ooit dat je in je vrije tijd ontsnapt aan de online buitenwereld en reconnect met elkaar, met de natuur en met jezelf.
- Botanical boost. De botanische gastronomie is in opkomst. Alcohol is in 2018 de duffe keuze, kruidendranken de nieuwe trend.
- De opmars van indie brands. In 2018 zien we de opmars van foodhotspots en onafhankelijke, creatieve indie brands, gamechangers in de wereld van eten en drinken.
- Kool is rock & roll. Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Download de cao + toelichting
Lees alles over:
• Lonen en toeslagen
• Vakantie en feestdagen
• Contracten en werktijden
Samen maken
we de horeca
sterk
Jij bent onmisbaar!
Lid worden kost tijdelijk maar €25,- voor vier maanden