Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Loon per maand of per vier weken?

13-01-2021

De afgelopen periode ontvangen we veel vragen van horecamedewerkers over hoe het zit met de termijn bij de uitbetaling van loon. Het is namelijk mogelijk dat je als horecamedewerker iedere vier weken salaris ontvangt in plaats van per maand.

Bij een vier wekelijkse betaling ontvang je per jaar 13 keer loon. Daarbij is bij een vier wekelijkse salarisbetaling het salaris iets lager dan wanneer je een maandsalaris ontvangt of dit vergelijkt met de loontabel uit de cao. En bij een vier weken loon is er geen vaste betaaldag.

Check je contract!

Check je contract of personeelsreglement om te kijken welke afspraken er gemaakt zijn over salarisbetaling. Soms is bij een 4-wekelijkse betaling afgesproken dat de eerste 4 weken termijn altijd begint op 1 januari. In dat geval moet de 53e week bij de laatste betaling van het jaar worden uitbetaald. Het is niet toegestaan dat er een week niet uitbetaald wordt.

53e week?

En moet het vierwekenloon in de 53e week van 2021 betaald worden of hoeft de werkgever dit pas in januari te betalen? Volgens FNV Horeca loopt de termijn van vier weken altijd door. Als de werkgever iedere vier weken je loon betaald, zijn alle weken uitbetaald.

Neem bij vragen contact op met ons Contactcenter.

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.