Op zijn zestiende had Edwin zijn eerste baan in de horeca. Na een zomer lang werken in Renesse raakte hij besmet met het horeca virus.

“Het is pure passie, bevlogenheid en vooral keihard werken. Bovenal is werken in de horeca een pure verslaving, in de positieve zin van het woord”, volgens Edwin. Vanaf zijn achttiende is hij daarom fulltime aan de slag gegaan in de horeca. Van keukenhulp tot uiteindelijk F&B Manager. Edwin: “De afgelopen jaren ben ik in aanraking gekomen met FNV Horeca. Ik ben door het volgen van de Masterclass voor jongeren (de voorloper van de Young Academy) nog meer betrokken geraakt bij de vakbond en heb vervolgens de functie van onbezoldigd hoofdbestuurder uitgevoerd, waarna ik volledig ben gaan werken voor FNV Horeca.”

“Het is algemeen bekend dat de horeca veel geven en weinig nemen is. De horecamedewerker staat dan ook altijd voor de gasten klaar. Dat accepteren ze door hun bevlogenheid en passie. Echter is de horeca tegelijkertijd een sector met weinig waardering in de vorm van beloning en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Als zij op het punt staan om een huis te kopen of een gezin te stichten, merken ze dat er met passie alleen helaas geen huis gekocht of gehuurd kan worden. Ik zet me graag samen met jullie oprecht in voor die waardering. De horeca ben jij, dat zijn wij! Samen staan we sterk!”

Edwin Vlek, sectorbestuurder FNV Horeca
E-mail: e.vlek@fnvhoreca.nl
Twitter: www.twitter.com/EdwinVlekFNV

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.