Hulp bij re-integratie of aanvraag WIA-uitkering

Heb je een Wao-, Wajong-, Wia of Ziektewet-uitkering? Of zit je ziek thuis en heb je hulp nodig bij de aanvraag van je uitkering of zit je met vragen rond je re-integratie? Dan kun je als lid van FNV horecabond voor informatie en advies terecht bij onze Wia-begeleiders.

De Wia-begeleider is er om je te ondersteunen en informeren over je re-integratie of het proces voor het aanvragen van een WIA-uitkering. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud en het voeren van een gesprek met je werkgever en/of de verzekeringsarts en de arbeidsdeskundige van het UWV. Maar hoe beter je erop voorbereid bent met de hulp van een Wia-begeleider, hoe beter je weet wat je kunt verwachten, waar je op moet letten en wat belangrijk is om te vertellen in het gesprek. Onze Wia-begeleiders zijn goed-opgeleide en gecertificeerde vrijwilligers van FNV Horecabond en kennen onze sectoren door en door. Je kunt hen altijd vragen om informatie en advies.

     

  "Je moet je nooit schamen om hulp te vragen" 
      – George Pley, WIA-begeleider

 


Wat doet een Wia-begeleider?


Onze Wia-begeleiders gaan niet standaard mee naar gesprekken met het UWV. Dit kan wel, maar is afhankelijk van de Wia-begeleider en omstandigheden. Als ze meegaan naar gesprekken nemen ze dat gesprek niet over. Het gesprek voer je zelf. Onze Wia-begeleiders leggen ook geen dossier aan en bewaren geen stukken voor je. Daarvoor hebben wij bevlogen juristen in dienst. Mocht dat nodig zijn, dan verwijst de Wia-begeleider je door en pakt één van onze juristen je dossier verder op.
 

Meer informatie?

WIA-begeleiding aanvragen of wil je weten hoe je WIAbegeleider kunt worden? Neem dan via e-mail contact op met Erwin Gosselink. Of bekijk vast meer informatie op de website over Ziekte en verlof

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.