FNV Horeca ontvangt steeds meer verontrustende signalen van werknemers waarvan de werkgever per 1 januari 2024 de overstap heeft gemaakt van de horeca cao naar de cao voor het Nederlands Horeca Gilde (NHG cao).

Werknemers wordt gevraagd om een addendum (bijlage) te ondertekenen bij de arbeidsovereenkomst om vanaf 1 januari 2024 de NHG cao van toepassing te laten zijn in plaats van de horeca cao. Werkgevers presenteren de NHG cao als een betere cao dan de cao horeca. Toch adviseren we je dit addendum niet te ondertekenen, omdat de NHG cao op verschillende onderdelen juist nadeliger is dan de cao horeca en dus een verslechtering van jouw arbeidsvoorwaarden kan betekenen!

We nodigen je graag uit op ons webinar op 12 februari a.s. Daar praten we je graag bij over de verschillen tussen de cao horeca en cao NHG en is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Ons advies is om tot die tijd nergens mee akkoord te gaan en niets te ondertekenen. Als je eenmaal getekend hebt ,kun je dat namelijk niet zomaar meer terugdraaien.

Belangrijk om te weten is dat je werkgever jouw arbeidsvoorwaarden niet zonder jouw instemming kan aanpassen. Als je nergens voor tekent verandert er niets en blijft de cao horeca op jou van toepassing. 

Let op: soms staat er een eenzijdig wijzigingsbeding in je arbeidsovereenkomst waardoor je werkgever wel zonder jouw instemming je arbeidsvoorwaarden kan wijzigen. Wel moet je werkgever dan een zwaarwegend bedrijfsbelang hebben en dat ook goed kunnen motiveren. Kijk dus goed na in je arbeidsovereenkomst of er zoiets in staat opgenomen. Bij vragen of twijfel, neem contact met ons op.

Praktische info
Deze bijeenkomst wordt op 2 verschillende tijdstippen online georganiseerd en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. De online bijeenkomst is toegankelijk met een telefoon, tablet of computer.  De link naar Teams, de online omgeving, ontvang je na aanmelding in de bevestigingsmail.

Je kunt je aanmelden voor één van onderstaande tijdstippen. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur.

Laat hieronder je gegevens achter om je aan te melden.

Voornaam

Achternaam

E-mail

Telefoon

Voor welke bijeenkomst wil jij je aanmelden?

 14:30 - 16:00
 20:00 - 21:30
 

Ben jij medewerker in de horeca?

 Ja         Nee

Ik meld mij aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van FNV Horeca

 Ja         Nee 

 
Naar aanleiding van je inzending kan FNV Horeca je eenmalig bellen over een lidmaatschap. FNV Horeca vindt jouw privacy erg belangrijk en we zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In onze privacyverklaring lees je hoe we dat doen.
 

 

 

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.