Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Door maatregelen kabinet krijg je je loon doorbetaald

18-03-2020

Ook regeling voor zzp’ers

Door de plotselinge sluiting van alle drank- en eetgelegenheden op zondagavond 15 maart, maakten werkenden in onze sectoren zich erge zorgen over hun werk en inkomen. Door het pakket maatregelen dat het kabinet dinsdagavond 17 maart aankondigde, zijn die zorgen voor de komende tijd weggenomen. Dat is goed nieuws in deze uitzonderlijke tijd.

Onderdelen van dit pakket zijn:


Noodfonds

De mogelijkheden voor werkgevers om werktijdverkorting voor hun personeel aan te vragen worden dus fors verruimd met het noodfonds overbrugging werkgelegenheid. Deze maatregelen gelden niet alleen voor mensen in vaste dienst, maar ook voor mensen met onzekere contracten. Voor zzp'ers zijn dit soepeler voorwaarden voor steun.

De vakbonden, waaronder FNV, gaan nu snel met werkgevers en kabinet om de tafel om de maatregelen verder uit te werken.

Voorzitter FNV Horecabond Dick Koerselman: “Dit is een goed pakket maatregelen. Nu moeten we samen met kabinet en werkgevers de schouders eronder zetten om in deze crisis geen banen en inkomen van mensen verloren te laten gaan als dat niet nodig is. Het uitwerken van dit pakket kan nog wel wat dagen duren. Wij krijgen sinds zondag heel veel vragen van werkenden en die proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden. Maar soms worden we door de veranderingen ingehaald. Het antwoord op een aantal vragen moet nog wachten op de precieze uitwerking van de maatregelen.”  

Op deze website van de Rijksoverheid vind je meer informatie

Lees ook meer over de aangescherpte maatregelen op de website van de Rijksoverheid per 23 maart

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.