Ingezonden brief van een horecamedewerker

14-03-2018

#datvindenwijnietraardatvindenwijalleenmaarheelbijzonder

Wat een spijt heb ik dat ik de horeca ben uitgestapt dit jaar. Vijftien jaar enorm gewaardeerde fulltime en nog enkele jaren parttime ervaring door de plee gespoeld. Duizenden overuren onbetaald afgeschreven, tig-duizenden dubbele-dienst-dagen achter me gelaten die worden weggewuifd onder het motte van "dat is de horeca"! Zwartgeld dat ik niet meer hoef te verantwoorden, belachelijke fooien die je moet delen met personeel dat ongemotiveerd is, simpel omdat je ze niet meer gemotiveerd krijgt in de omstandigheden waarin je ze moet dwingen te werken van een hebberige werkgever.
 

Ja, echt jammer, dat ik nu voor een normaal loon werk, dat door de normale uren die ik nu werk op een uurloon uitkom dat belachelijk veel hoger is dan het effectieve uurloon dat ik er in de horeca aan overhield. Jammer dat je nu na een dag werken niet meer smacht naar een douche en alcohol, dat je lichamelijk niet meer afgepeigerd bent, dat je kleren niet meer vol bier en koffie vlekken zitten, je je schoenen niet meer iedere maand moet vervangen omdat je alwéér door de zolen heen bent gelopen. Zonde, dat je niet meer om vijf uur 's morgens op werk de deur uit loopt, en vier uur later weer terug op de vloer moet staan. Jammer dat ik NU al kan zeggen wanneer ik over twee maanden werk, en weet dat ik dit, het volgende en zo goed als ieder weekend er na, gewoon vrij heb! Balen als een stekker dat ik nu elke fucking feestdag met mijn familie en vrienden moet doorbrengen simpel omdat ik er nu opeens de tijd voor heb!

Horeca, ik ga je missen, maar je hebt het er zelf naar gemaakt. Je was een van mijn grootste liefdes, maar je hebt je als een ontzettende bitch gedragen!

Nu de rest van het goede personeel nog verliezen aan de sectoren waarin het personeel wèl gewaardeerd wordt in de regel in plaats van in een uitzondering. Misschien dat de sector dan eens wakker wordt! Ondertussen blijven we de koks uit Spanje maar aanslepen.

Succes met je paella!

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.