Samen vooruit: de nieuwe horeca cao 2025

20-06-2024

Hallo Horeca-helden!

Met de zomervakantie in aantocht zijn mijn collega's en ik al volop bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe horeca cao van 2025. Waarom? Omdat de huidige cao aan het eind van dit jaar afloopt en het belangrijk is dat we met de werkgevers tot goede afspraken komen.

Zo'n cao komt helaas niet vanzelf tot stand. Na vijf jaar onderhandelen kan ik zeggen dat dit een heel ingewikkeld en intensief proces is. Je moet het bijna zien als een spel; je moet de spelregels goed kennen en begrijpen wat iedereen wil. Daarom is jouw mening zo belangrijk! We moeten weten wat jij belangrijk vindt. Wat drijft jou? Wat wil je veranderen? Of het nu gaat om ziekteverlof, vakantiedagen, loon of pensioen: we willen het allemaal weten.

Dit is onze kans om de horeca aantrekkelijker te maken, vooral nu er nog steeds zo'n groot personeelstekort is. We willen ervoor zorgen dat iedereen in de horeca een goed bestaan kan opbouwen en de horeca de ideale plek is om een opleiding te volgen. Dit betekent dat we samen moeten werken aan betere basisafspraken. Anders gezegd, samen moeten we ervoor zorgen dat werken in de gastvrijheid blijvend loont.

Binnenkort trappen we onze cao-campagne af en hebben we jouw input nodig! Je kunt je mening online geven of ons ontmoeten tijdens beurzen en bedrijfsbezoeken. En natuurlijk kun je mij altijd persoonlijk benaderen.

Laten we samen de horeca toekomstbestendig maken. Samen staan we sterk en kunnen we echt een verschil maken. 

Laten we ervoor zorgen dat de horecatijger niet uitsterft!

Edwin Vlek
Voorzitter FNV Horecabond


 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.