OR en scholing

Als lid van de OR heb je recht op scholing; dat is vastgelegd in de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Daarin staat ook dat de werkgever verplicht is die scholing te betalen.

Wil je als OR gebruik maken van scholing, dan moet je hiervoor in overleg met je werkgever. In sommige organisaties zal het vanzelfsprekend zijn dat de OR jaarlijks op scholing gaat. In andere organisaties wordt de OR niet op waarde geschat, waardoor een werkgever terughoudend zal zijn bij de vaststelling van een scholingsbudget. Lees meer over hoe het scholingsrecht in elkaar zit en hoe daar je als OR effectief gebruik van kan maken.

Ervaringen uitwisselen

FNV Horeca organiseert jaarlijks een OR-Platform. Tijdens dit platform komen ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordiging uit de horecabranche bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen.

Daarnaast hebben wij onlangs een pilot OR@Work afgerond waarbij wij startende OR-en of startende OR-leden de kans bieden om interessante masterclasses te volgen. In januari 2019 gaan we van start met de horeca editie. Aanmelden kan tot maandag 7 januari 2019.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.