Foodsy experiment: horecapersoneel is onmisbaar!

11-11-2015

Innovatief. Confronterend. En mislukt. Foodsy, het Amsterdamse restaurant zonder personeel dat wij begin november openden, ontaardde na drie dagen in een grote puinhoop. Het verraste ons niet en liet nog eens duidelijk zien dat koks, kelners, serveersters en afwassers onmisbaar zijn in deze bedrijfstak. Gemotiveerde horecaprofessionals die Koninklijke Horeca Nederland al jarenlang in de kou laat staan. Het is dan ook hoog tijd dat wij iedereen laten weten hoe deze bedrijfstak met zijn medewerkers omgaat. Aandacht dus!



Ook gasten moeten zich realiseren dat er achter die glimlach van die leuke serveerster soms een hoop onzekerheid en angst schuilgaat. Heb ik volgende maand nog wel een baan, word ik nog wel opgeroepen, hoe betaal ik dan mijn rekeningen? Geen cao, geen fatsoenlijke loonsverhoging, nog steeds die belachelijke jeugdlonen terwijl KHN belooft de jeugdlonen af te schaffen. Iedereen moet het weten en iedereen moet ons steunen. Daarom roepen wij iedereen op de petitie te tekenen. Niet alleen de medewerkers maar ook de gasten. Het zou mooi zijn als gasten de horecawerkgevers erop aanspreken en vragen waarom er geen fatsoenlijke cao is. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. We zullen als horecaprofessionals nu zelf in actie moeten komen. Samen in actie = Horeca United. De jongeren van Young & United hebben bewezen dat het kan!

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.