Je bent hier: Blog

Werken op een feestdag… en dan?

Di 26 Mei 2009

Feestdagen zorgen niet alleen voor plezier, maar helaas ook nog altijd voor onduidelijkheid.
In de cao horeca staat dat Tweede Pinksterdag een erkende feestdag is. Hierdoor denken veel mensen recht te hebben op een vrije dag.
Een werkneemster die haar weekendje weg – gepland tijdens de Pinksterdagen – met haar werkgever besprak, kreeg te horen dat ze niet weg zou kunnen omdat het bedrijf open blijft. Vervelend, maar de werkgever stond in zijn recht.

Feestdagen

De feestdagen worden in de horeca als gewone werkdagen gezien, met als enige verschil dat er een compensatie bestaat voor werknemers die op een erkende feestdag werken.
Volgens de cao heeft een werknemer die op een erkende feestdag werkt, voor ieder gewerkt uur recht op vervangende vrije tijd. De vrije tijd moet worden toegekend binnen 26 weken volgend op de feestdag. Wanneer compensatie in vrije tijd niet mogelijk is, moet uiterlijk binnen 4 weken na afloop van de 26 weken, per gewerkt uur, een toeslag van 50 procent van het uurloon worden uitbetaald.

Erkende feestdagen zijn: nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, tweede Paasdag, hemelvaartsdag, eerste Pinksterdag, tweede Pinksterdag, eerste Kerstdag, tweede Kerstdag, Koninginnedag en 5 mei om de vijf jaar. Werknemers zijn ook voor feestdagen verplicht tijdig een vrije dag aan te vragen.

Op deze pagina vind je nog meer informatie over deze regeling.

Deel met anderen:
  • NuJIJ
  • GeenRedactie
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google
  • TwitThis
  • del.icio.us


20 Reacties

linda
Ma 08 Jun 2009

Hierbij een reactie op feestdagen.
Mijn werkgever zegt dat ik moet werken op tweede kerstdag a.s..
Maar ik werk nooit op zaterdag omdat in mijn beschikbaarheidsrooster staat dat ik niet op dinsdag en op zaterdag beschikbaar ben.

Ma 08 Jun 2009

@ Linda Als jouw werkgever wil dat jij op een erkende feestdag werkt, dan kan hij dat vragen. Als in jouw arbeidsovereenkomst staat dat jij niet op een dinsdag of zaterdag werkt, dan kan jij dit aangeven aan jouw werkgever. Ik weet niet of jij een beschikbaarheidsrooster ziet als een arbeidsovereenkomst.
Bel me anders voor meer informatie: ledennummer 0900 – 202 23 23
(€ 0,20/min) of niet-ledennummer 0900 – 239 10 00 (€ 0,50/min).

richard
Ma 07 Dec 2009

als je een beschikbaarheids lijst heb gegeven is dat toch meestal in overleg met werkgever. dan is dat toch concreet ook een afspraak. dus dan zou mevr niet hoeven werken lijkt me.maar tegenwoordig heb je toch al niet zoveel te zeggen als werknemer. het is gewoon werken en niet zeuren.

Alidap
Do 17 Nov 2011

Ik heb een contract voor 18 uur per week, we hebben werknemers tekort dus werk ik al een paar maanden vier dagen, gemiddeld 22 uur per week. Mijn vakantieaanvraag in aug. Voor begin oktober kreeg ik niet gehonoreerd…..dus heb ik gewoon doorgewerkt. Nu vraagt hij of ik allebei de kerstdagen plus de vrijdag en de zaterdag wil (moet) werken. Kan ik daartegenin gaan?? Als ik alle dagen zou willen werken had ik wel een fulltime contract genomen….groet

Ma 21 Nov 2011

@ Alidap
Als er sprake is van bedrijfsomstandigheden (bijv. drukte), dan mag de werkgever jou meer inroosteren.
Volgens de Arbeidstijdenwet mag dat maximaal 12 uur per dag zijn en dus 60 uur per week.
De werkgever mag je niet elke week 60 uur per week inroosteren.
Op grond van de Arbeidstijdenwet mag een werknemer 4 weken lang maximaal 55 uren per week werken.
Je kunt je dus niet verzetten tegen het voorstel van de werkgever.

ulrich
Di 20 Dec 2011

Kan mijn werkgever mij verplichten alle werkdagen te werken en vooral rond deze tijd? Dus eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag?

Vr 30 Dec 2011

@ulrich

De werkgever kan je inderdaad verplichten om de eerste en tweede kerstdag te werken. Als je tijdens een feestdag werkt dan heb je voor ieder gewerkt uur recht op vrije tijd.

Heb je nog vragen? Bel gerust voor meer informatie: ledennummer 0900 – 202 23 23
(€ 0,20/min) of niet-ledennummer 0900 – 239 10 00 (€ 0,50/min).

M. Sanders
Zo 11 Mrt 2012

Ik werk als sales en marketing manager vast op dinsdag, woensdag en vrijdag. Wanneer een feestdag op 1 van deze dagen valt, hoef ik die dag niet te werken, maar dien ik deze dag wel op een andere dag in te halen. Is dit juist?

Do 15 Mrt 2012

@ M. Sanders In de cao horeca heeft de werkgever de mogelijkheid om jouw contractsuren over een geheel kalenderjaar in te plannen. Dit kan betekenen dat je op verschillende dagen werkt. Ook is het in de horeca gebruikelijk dat er op feestdagen wordt gewerkt. Indien je op deze dag niet wordt ingepland of de vestiging is dicht, dan dien je deze dag inderdaad op een andere dag in te halen.

Melissa Nijzing
Do 15 Mrt 2012

Hallo!
Ik was eens even nieuwsgierig naar het volgende punt: bij ons is het momenteel zo dat als een erkende feestdag op een zondag valt (dus 1e paasdag, 1e pinksterdag) de werknemers 150% uitbetaald krijgen, echter ik, als manager, krijg dit niet. Maar ik krijg ook geen dag ervoor terug, wat bijvoorbeeld wel zo is op 2e paasdag of 2e pinksterdag. Als ik bovenstaande tekst goed begrijp heb ik dus ook “gewoon” recht op een extra vrije dag als ik werk op 1e paasdag of 1e pinksterdag?
Vriendelijke groet,
Melissa

Vr 16 Mrt 2012

Het klopt inderdaad dat als je op een van de erkende vrije dagen werkt, dat je dan recht hebt op vervangende vrije tijd. Dus voor ieder gewerkt uur heb je recht op een uur vrije tijd. Dit geldt voor iedereen die onder de horeca cao valt.

Wo 18 Apr 2012

Normaal werk ik op maandag. Vorig jaar viel 2e kerstdag op maandag. Ik kon kiezen of niet uitbetaald krijgen. Of vrije uren op nemen. Het bedrijf was dicht. Ik heb dus vrije uren opgenomen. Klopt dit dan wel?

FNV Horeca
Do 19 Apr 2012

@ Karin: Je werkgever heeft de mogelijkheid om je contracturen te spreiden over een heel kalenderjaar. Dit betekent dat je de ene week meer kan werken dan de andere week. Aan het eind van het kalenderjaar wordt er dan gekeken hoeveel uur je in het totaal hebt gewerkt.
Het is gebruikelijk dat horecagelegenheden op feestdagen open zijn. Bij jou was dat niet het geval. Het is dan gebruikelijk om die dag roostervrij te zijn en dan kan je die dag in hetzelfde kalenderjaar inhalen. Een andere mogelijkheid is om vakantie-uren op te nemen.

Snaveltje
Ma 05 Nov 2012

Als wij werken op feestdagen krijgen we nooit TVT ervoor terug.

Fiona
Wo 07 Nov 2012

Hallo, ik werk sinds een aantal maanden in een restaurant voor ongeveer 2x 3 uur in de week. Ik heb geen contract. Mijn werkgever kwam vorige maand met de mededeling dat ik zowel eerste als tweede kerstdag moet werken. Eerste kerstdag valt op mijn werkdag dus hier heb ik geen moeite mee, voor tweede kerstdag heb ik al andere afspraken staan. Ik heb dus gezegt dat ik die dag niet kan werken. Andere collega’s zijn nog niet eens gevraagt om deze dagen te werken. Nu heb ik gister te horen gekregen dat ik niet meer hoeft te komen omdat ik tweede kerstdag niet kan werken. Mag dit zomaar ? Ik ben net 16 jaar.

Do 08 Nov 2012

@Fiona

Dat hangt af van de omstandigheden van het geval, is het een oproepovereenkomst of een nul-uren contract? Bij een nul-uren contract dient te worden gewerkt wanneer de werkgever je oproept en je krijgt dan alleen die uren uitbetaald. Bij een oproepovereenkomst is het onduidelijk wanneer er gewerkt moet worden en dan hoeft er ook geen gehoor te worden gegeven aan de oproep. Zijn er vaste werkdagen? Als deze er niet zijn en er wordt twee dagen per week gewerkt, dan zou tweede kerstdag daar ook onder kunnen vallen. Feestdagen zijn in de horeca gewoon normale werkdagen en wanneer dat nodig is, kan de werkgever vragen om extra uren te werken. Het verstandigst is om ons te bellen zodat we meer informatie hebben over de gemaakte afspraken en een duidelijker advies kunnen geven: ledennummer 0900 – 202 23 23
(€ 0,20/min) of niet-ledennummer 0900 – 239 10 00 (€ 0,50/min).

Karin
Vr 07 Dec 2012

Hallo,
Mijn werkgever komt dit jaar met de kerstdagen werknemers tekort.
Kan hij ons als medewerkers verplichtne om zowel kerstavond, als 1e en 2e kerstdag te werken?

Di 11 Dec 2012

@Karin

In de horeca zijn feestdagen werkdagen. Dit jaar vallen ze allemaal doordeweeks. Dus als je normaal doordeweeks werkt, zit er niets anders op dan te werken. Wanneer je normaal niet doordeweeks werkt, zou je daar eventueel een beroep op kunnen doen, maar het is een kleine kans dat dit wordt gehonoreerd.

jeroen
Vr 28 Dec 2012

Beste FNV,

Ons bedrijf is met de feestdagen dicht.
moeten wij dan verplicht vrije uren opnemen omdat de feestdagen in dit geval op een dinsdag en woensdag waren?
Of mogen we de gemiste uren doorrekenen zodat we geen “min uren” aan de feestdagen over houden.

Vr 28 Dec 2012

@ Jeroen
Je werkgever mag je geen verplichte vakantiedagen opleggen. Het is wel mogelijk dat je hierdoor minuren opbouwt. Deze minuren kun je inhalen tot 1 februari 2013. Op 1 februari 2013 komen de nog openstaande minuren te vervallen.

Geef een reactie

*