Goede afspraken maken met werkgevers? Het kan wel!

07-02-2018

Werk jij in de onderwijscatering en is de cao horeca van toepassing? Dan is er goed nieuws! De oude cao horeca blijft van kracht en je ontvangt een loonsverhoging van 2,5%. Werkgevers in de catering vinden het belangrijk dat er goede arbeidsvoorwaarden zijn en zorgen zo voor een aantrekkelijke sector.

Mooi voorbeeld van goed werkgeverschap!

Een aantal medewerkers in de onderwijscatering vallen onder de oude cao horeca (2012-2013). Dit was zo afgesproken in de cao catering. Toen de onderhandelingen voor een nieuwe cao catering van start gingen werd hierover opnieuw onderhandeld.

Harry de Wit, sectorbestuurder FNV Catering: “Wij accepteren geen verslechteringen van arbeidsvoorwaarden en een minimale loonsverhoging. De werkgeversorganisatie uit de cateringsector (Veneca) ziet dit ook in en heeft deze regeling mogelijk gemaakt. Een fatsoenlijke cao afspreken met werkgevers kan dus wel!”.

FNV Catering heeft ervoor gezorgd dat de medewerkers in de onderwijscatering waarbij de oude cao horeca van toepassing is opgelucht adem kunnen halen. De oude cao horeca blijft voor hen van toepassing en dat is een mooi resultaat. De cao horeca van 2012-2013 is inhoudelijk een betere cao, dan de cao 2018-2020 die laatst is afgesloten tussen KHN en CNV. Gelukkig zagen werkgevers uit de cateringsector dit ook in. Ook ontvangen de medewerkers de loonsverhoging van 2,5% die voor alle cateringmedewerkers geldt. Het blijkt dat er in de cateringsector wel fatsoenlijke afspraken gemaakt kunnen worden met werkgevers.

Groot verschil in loon tussen horeca en catering

Door de goede afspraken die er in de catering zijn gemaakt en de bereidheid van werkgevers liggen de lonen voor volwassenvakkrachten in de onderwijscatering een stuk hoger dan de lonen in de nieuwe cao horeca. Ook liggen de eindlonen in de catering hoger, waardoor een volwassenvakkracht langer kan doorgroeien naar het eindloon.

Een aantal voorbeelden van het verschil in loon per 1 januari 2018:


Wanneer is de cao horeca van toepassing als je werkt in de onderwijscatering?

In de cao catering zijn enkele voorwaarden opgenomen waaraan een werkgever moet voldoen om de cao horeca toe te mogen passen op haar medewerkers die vanaf 1 april 2012 in dienst zijn. Wil je hier meer over weten? Lees artikel 3 lid 4 uit de cao catering. Indien er aan de genoemde voorwaarden in de cao catering niet wordt voldaan, dan is de cao catering van toepassing.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.