Jongeren eten het vaakst in een restaurant

09-01-2017

Jongeren, de zogenoemde Millennials (18-36) eten het vaakst in restaurants. 29 procent van hen eet minstens één keer per week buiten de deur. Maar diezelfde jongeren zoeken wel goedkopere oplossingen. De gemiddelde besteding ligt op 19,42 euro per restaurantbezoek. Dat blijkt uit onderzoek van FoodService Instituut Nederland (FSIN).

De groep met de leeftijd tussen de 37 en 50 geeft gemiddeld 32,99 euro uit aan een restaurantbezoek. De zogenoemde Babyboomers (51-70) betalen 30,66 euro per persoon. De 70-plussers betalen 29,29 euro.

Uit het recent gepubliceerde onderzoek dat onderzoeksbureau Q&A uitvoerde voor het FSIN, blijkt dat jongeren wat betreft hun foodaankopen niet in kanalen denken. ‘Jongeren doen minder weekboodschappen en beslissen pas op het laatste moment wat ze eten, hoe ze willen eten en waar ze dat gaan doen. Zij kopen en eten overal, net zo goed in de supermarkt als in het hippe restaurant of tussenvormen daarvan. Die trend ontstond in de Amerikaanse steden, maar bereikt ook ons land. ‘Daarom zal blurring flink groeien’, vertelt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink.

Lees verder op MissetHoreca

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.