FNV Horeca: Wij hangen de vlag nog niet uit

08-03-2021

Naar het zich laat aanzien werkt het Kabinet toe naar een opening van de horecaterrassen eind deze maand. Edwin Vlek, bestuurder bij FNV Horeca: “Ook al wordt de horeca nu eindelijk enig perspectief geboden, wij hangen de vlag nog niet uit; onze sector is al vaker iets voorgeschoteld wat uiteindelijk toch niet werd waargemaakt. Eerst zien, dan geloven.”

Horecamedewerkers in de startblokken

Vlek: “Ondanks alle onzekerheden en eerdere teleurstellingen staan horecamedewerkers massaal te trappelen om weer aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen zij binnenkort weer dátgene doen waar ze de horeca voor in zijn gegaan, namelijk gasten verwennen en ontzorgen. Voor degenen die nog in de horeca werkzaam zijn beperkten de contacten met gasten zich afgelopen jaar voornamelijk tot bezorgen en afhalen.”

FNV Horeca: Opening gehele horeca topprioriteit!

FNV Horeca ziet het openen van de terrassen als een goede eerste kleine stap die snel opgevolgd moet worden door écht perspectief voor de hele horeca. Veel horecagelegenheden beschikken immers niet over een terras. Vlek: “We moeten ervoor waken dat we ons geen zand in de ogen laten strooien met deze mogelijke beperkte versoepeling. Als het gaat om de horeca is er namelijk geen enkele reden om in een té optimistische stemming te raken. Het Kabinet moet er continu op gewezen worden dat de sector die qua omzetten en arbeidsplaatsen het hardst getroffen is door de coronamaatregelen, zowel economisch als sociaal topprioriteit verdient bij verdere versoepelingen.”

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.