Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Denktank pensioenregeling: samen met leden!

02-02-2021

Vorig jaar is het pensioenakkoord afgesloten tussen sociale partners en het kabinet. Echter daarmee is er nog lang geen nieuwe regeling voor het Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C), maar de voorbereidingen door vakbonden en werkgevers zijn al wel gestart.

Sinds afgelopen najaar is er een Denktank in het leven geroepen door PH&C. Deze heeft als opdracht om de onderhandelaars een advies te geven over de richting van de nieuwe regeling. Een hele klus en enorm complex om alles zorgvuldig af te wegen. Als FNV Horecabond hebben wij goede adviseurs die ons bijstaan, maar de mening van leden is hierbij van essentieel belang. Daarom nemen wij zowel leden uit onze cao commissies als gepensioneerde leden mee in het onderhandelingstraject. Ook zitten een aantal horeca en catering leden aan tafel in de Denktank.

Dick Koerselman, voorzitter FNV Horecabond: “Het meedenken van een aantal leden uit de catering en de horeca bevalt goed. Zij weten immers zelf het beste wat zij willen en wat bij de sectoren past.“

De nieuwe pensioenregeling zou op 1 januari 2023 in moeten gaan. Voor deze tijd zullen wij al onze leden raadplegen wat zij hiervan vinden.   

Waar gaat het nieuwe pensioenstelsel ook alweer over en wat kan er veranderen?


Heb je vragen of wil je meedenken over de nieuwe pensioenregeling? Neem dan contact op met Dick Koerselman, voorzitter FNV Horecabond.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.