Verlenging horecasluiting niet onverwacht, wel zorgelijk voor de sector

03-11-2020

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de horeca langer gesloten blijft, ondanks de daling van het percentage positief geteste mensen. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De verlengde sluiting – die voor horecamedewerkers heel onterecht voelt - is een groot offer dat van de horeca gevraagd wordt. Laten we in vredesnaam hopen dat de vandaag bekendgemaakte aanvullende maatregelen dé hamerslag zijn om het virus succesvol in te dammen. Voor ons is het allerbelangrijkst dat de horeca de deuren zo snel mogelijk weer kan openen. Alle inspanningen moeten daarop gericht zijn.“

Hart voor de horeca

Horecamedewerkers hebben er afgelopen jaar alles aan gedaan om corona onder controle te krijgen en een veilige plek voor gasten te creëren. Edwin Vlek: “Nu de horeca langer dicht blijft roepen we het publiek op om deze medewerkers een hart te geven als blijk van waardering en ondersteuning. Dit kan via de digitale Hartenpot die FNV Horeca op haar social media kanalen heeft gelanceerd (#hartvoordehoreca).”

100% sluiting = 100% vergoeding

FNV Horeca verwacht ook van de overheid dat deze de sector ondersteunt in de vorm van 100% sluiting = 100% vergoeding. In plaats van de NOW-3 af te bouwen, zou de overheid de horeca tijdens deze verlengde sluiting juist extra steun moeten bieden. Hierdoor krijgen horecaondernemers meer ruimte om medewerkers in dienst te houden; medewerkers die de sector keihard nodig heeft als de deuren weer open mogen en die de sector anders massaal gaan verlaten. De steunpilaren van nu en de opleiders voor het horecapersoneel van morgen.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.