Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Werk jij als BBL-leerling? Dan is dit heel belangrijke informatie voor je!

17-03-2020

Zo goed als zeker zit je nu thuis, omdat je de komende tijd niet naar je werk kunt. Alle eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland zijn sinds 18.00 uur op 15 maart 2020 gesloten om de opmars van het coronavirus tegen te gaan. Ook scholen, sportclubs, sauna’s, coffeeshops en sexclubs zijn dicht. Het afhalen en bezorgen van maaltijden mag nog wel doorgaan, als gasten drukte maar vermijden tijdens het afhalen en het niet ter plekke opeten. Hotelbars en -restaurants moeten gesloten blijven. Hotelgasten kunnen voor ontbijt, lunch en diner aankloppen bij roomservice. Maar voor bijna alle werkenden in de horeca geldt dat ze thuis zitten, in ieder geval tot en met 19 mei.

Wat betekent dat voor jou?

We krijgen hier veel vragen over van leerlingen en snappen dat jij je ook zorgen maakt. In veel gevallen zijn je rechten en plichten als BBL-leerling gelijk aan die van de andere werknemers met een contract met vaste uren. Overleg dan ook met je werkgever over een oplossing. De huidige situatie is zo uitzonderlijk, dat het goed is er samen uit te komen.

Plus- en minuren

Door de Coronacrisis is er minder werk en werk jij waarschijnlijk minder uren dan normaal. Hierdoor ontstaan minuren. Deze minuren haal je normaal gesproken in op een ander moment, omdat je werkgever jou wel betaalt voor uren dat je niet werkt óf ze worden weggestreept tegenover evt. plusuren. Zie verder artikel 2.12 van de cao horeca.

Wanneer je werkgever in het kader van de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud) een tijdelijke tegemoetkoming in de loonkosten ontvangt, dan vinden wij het niet terecht als jij deze minuren later ‘gratis’ weer zou moeten inhalen of reeds gewerkte extra uren hiervoor zou moeten inleveren.  De buitengewone omstandigheden waar de NOW op ziet, zijn in onze ogen geen omstandigheden die voor rekening van de werknemer behoren te komen. De opgebouwde plusuren van voor de crisis blijven staan.

TIP: Met het urenboekje van FNV Horeca kun je jouw gewerkte uren op een goede en overzichtelijke manier bijhouden en controleren. Ook biedt het boekje je de mogelijkheid om je pauzes, verlofuren, ziektedagen en eventuele minuren bij te houden. Download het urenregistratieboekje.


Vakantiedagen

Je werkgever kan je ook vragen vakantiedagen op te nemen. Je bent niet verplicht om dat te doen. Je moet zelf de beslissing nemen in hoeverre je samen met je werkgever de ‘pijn’ van deze crisis wil dragen door vakantiedagen op te nemen.

Let op: In art. 3:20 lid 2 van de cao horeca is bepaald dat als jij nog een tegoed over het vakantiejaar van meer dan de bovenwettelijke vakantieuren hebt staan, de werkgever de tijdstippen voor het opnemen van die uren zelf mag aanwijzen.

Andere werkzaamheden

Je werkgever kan de crisis gebruiken om bijvoorbeeld het restaurant te schilderen, de keuken een extra grote schoonmaakbeurt te geven of die zelfs te verbouwen. Hij kan je vragen mee te helpen en je kan hier in principe geen nee op zeggen. Tenzij je bijvoorbeeld allergisch bent voor verf of vanwege medische beperkingen geen fysiek zwaar werk mag doen.

Mag je werkgever je ontslaan? Nee!

We horen helaas van BBL-leerlingen dat hun werkgever ze vraagt om het contract te laten ontbinden en ze zo te ontslaan. Heeft jouw werkgever je dat ook gevraagd? Ga hier niet mee akkoord! Want ga je wel akkoord, dan heb je normaal gesproken ook géén recht op een uitkering. Probeer altijd in gesprek te gaan over de andere oplossingen zoals we hiervoor schreven. Mocht je toch het verzoek krijgen om je contract te laten ontbinden, neem dan contact op met FNV Horeca.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.