Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Werk jij als BBL-leerling? Dan is dit heel belangrijke informatie voor je!

17-03-2020

Zo goed als zeker zit je nu thuis, omdat je de komende tijd niet naar je werk kunt. Alle eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland zijn sinds 18.00 uur op 15 maart 2020 gesloten om de opmars van het coronavirus tegen te gaan. Ook scholen, sportclubs, sauna’s, coffeeshops en sexclubs zijn dicht. Het afhalen en bezorgen van maaltijden mag nog wel doorgaan, als gasten drukte maar vermijden tijdens het afhalen en het niet ter plekke opeten. Hotelbars en -restaurants moeten gesloten blijven. Hotelgasten kunnen voor ontbijt, lunch en diner aankloppen bij roomservice. Maar voor bijna alle werkenden in de horeca geldt dat ze thuis zitten, in ieder geval tot en met 28 april.

Wat betekent dat voor jou?

We krijgen hier veel vragen over van leerlingen en snappen dat jij je ook zorgen maakt. In veel gevallen zijn je rechten en plichten als BBL-leerling gelijk aan die van de andere werknemers met een contract met vaste uren. Overleg dan ook met je werkgever over een oplossing. De huidige situatie is zo uitzonderlijk, dat het goed is er samen uit te komen.

Plus- en minuren

In de cao horeca staat de plus- en minurenregeling. In overleg kun je samen afspreken dat er plusuren worden ingezet en/of minuren worden opgebouwd. Anders gezegd, je gebruikt je al opgebouwde plusuren voor de uren die je niet werkt. En/of je bouwt minuren op die je op een later moment inhaalt. Ga je minuren opbouwen en ben je wel beschikbaar voor werk, dan is dit in beginsel voor rekening van je werkgever. Zie verder artikel 2.12 van de cao horeca.

Wanneer je werkgever in het kader van de NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud) een tijdelijke tegemoetkoming in de loonkosten ontvangt, dan hoeft er geen verrekening van de uren plaats te vinden en blijven de opgebouwde plusuren gewoon staan totdat de maatregelen van het kabinet zijn opgeheven en je weer aan het werk kunt.

Vakantiedagen

Je werkgever kan je ook vragen vakantiedagen op te nemen. Je bent niet verplicht om dat te doen, want vakantiedagen hebben niet voor niets het doel om voor vakantie te gebruiken. Je moet zelf de beslissing nemen in hoeverre je samen met je werkgever de ‘pijn’ van deze crisis wil dragen door vakantiedagen op te nemen.

Andere werkzaamheden

Je werkgever kan de crisis gebruiken om bijvoorbeeld het restaurant te schilderen, de keuken een extra grote schoonmaakbeurt te geven of die zelfs te verbouwen. Hij kan je vragen mee te helpen en je kan hier in principe geen nee op zeggen. Tenzij je bijvoorbeeld allergisch bent voor verf. Vraagt je werkgever om mee te helpen met een verbouwing bij hem thuis, dan mag je dat weigeren. De werkzaamheden moeten op de werkplek plaatsvinden en bijdragen aan het reguliere werk.

Mag je werkgever je ontslaan? Nee!

We horen helaas van BBL-leerlingen dat hun werkgever ze vraagt om het contract te laten ontbinden en ze zo te ontslaan. Heeft jouw werkgever je dat ook gevraagd? Ga hier niet mee akkoord! Want ga je wel akkoord, dan heb je normaal gesproken ook géén recht op een uitkering. Probeer altijd in gesprek te gaan over de andere oplossingen zoals we hiervoor schreven. Mocht je toch het verzoek krijgen om je contract te laten ontbinden, neem dan contact op met FNV Horeca.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.