Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Let op: loop geen honderden euro’s huurtoeslag mis!

18-02-2020

Vaak lijkt het leven alleen maar duurder te worden, maar soms zijn er ook financiële meevallers. Tenminste, als je weet waar je moet zoeken. Want weet jij dat voor de huurtoeslag in 2020 voor het eerst geen ‘harde’ inkomensgrens meer is? Het kan dus zijn dat je nu wel recht hebt op huurtoeslag.

Wat zijn nu de voorwaarden voor huurtoeslag?

Tot en met 2019 was er een inkomensgrens. Zat je loon daar maar € 1 boven, dan had je geen recht op huurtoeslag. Door een verandering in de wet is vanaf dit jaar de harde inkomensgrens voor het krijgen van huurtoeslag verdwenen. Je recht op huurtoeslag verdwijnt nu niet direct als je boven een bepaald inkomen komt. Wel wordt het bedrag aan huurtoeslag lager als je inkomen hoger wordt.

De Belastingdienst informeert je hier niet over

Helaas is deze regeling niet erg bekend, omdat de Belastingdienst de gelukkigen hierover niet persoonlijk informeert. Belastingservice FNV informeert je wél en heeft alle informatie in een handige folder gezet.

Ook extra geld per maand in je portemonnee?

Hoe werkt die nieuwe huurtoeslag precies? Zit je nu net iets boven de grens, dan kun je recht hebben op een deel van de huurtoeslag. Volgens de oude regels kreeg je helemaal niets, nu kan de toeslag oplopen tot € 200 per maand. Het zou jammer zijn als je het misloopt. Je moet wel zelf in actie komen en de Belastingdienst keert pas uit als je aan de voorwaarden voldoet.

Belastingservice FNV kijkt met je mee

Belastingservice FNV bekijkt bij je aangifte of je voor huurtoeslag in aanmerking komt. En ze helpen je bij de aanvraag. Wil je meer weten over de nieuwe huurtoeslag en kijken of je hier recht op hebt? Download dan de brochure van FNV.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.