FNV stemt in met het pensioenakkoord

15-06-2019

Het ledenparlement van FNV heeft ingestemd met het pensioenakkoord. FNV leden hebben massaal gestemd, ruim 75% is vóór het pensioenakkoord.

In totaal hebben 375.823 FNV leden hun stem uitgebracht, vóór het akkoord stemde 284.264 leden, 87.580 stemde tegen en 3.979 leden haden geen mening. Leden van CNV hadden al eerder hun akkoord gegeven op het pensioenakkoord. Dinsdag brengen de leden van de VCP (vakbond voor professionals) hun stem uit, als ook zij vóór zijn, kunnen de sociale partners starten met de uitwerkingen van het voorstel.

Heel veel mensen kunnen dankzij dit pensioenakkoord eerder stoppen met werken. Ook zijn er regelingen mogelijk gemaakt voor mensen met zware beroepen en worden de pensioenen van miljoenen Nederlanders sneller geïndexeerd.

Vertrouwen in pensioenstelsel
FNV-voorzitter Han Busker: ‘Met het nieuwe contract wordt het vertrouwen van jonge mensen in het pensioenstelsel hersteld en krijgen zelfstandigen makkelijker toegang tot het pensioensysteem.  De FNV is de afgelopen week overal in het land geweest om het akkoord uit te leggen en te bespreken, in afgeladen zalen en op de werkvloer, in de havens en op de kantoren. Dat is de FNV waar ik voorzitter van wil zijn.’
Busker reageerde ook op de 23% die tegen het akkoord stemde: ‘De stem van de mensen die tegen hebben gestemd is luid en duidelijk doorgekomen en is het signaal dat we door moeten gaan met het pensioenstelsel eerlijker maken. En het eerlijker maken is wat we gaan doen.’

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.