Kom naar 66 minuten pensioenactie!

06-12-2018

Werk jij als cateringmedewerker bij een havenbedrijf? Kom dan donderdag 13 december naar de 66 minuten actie voor een goed pensioen!

Actie voor goed pensioen

Als medewerker in de catering heb je te maken met zwaar werk. In het havenbedrijf waar je werkt, worden vaak vol-continu diensten gedraaid en dat zorgt voor een extra belasting en gezondheidsrisico. Daarom sluit FNV Catering zich aan bij de unieke 66 minuten havenactie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Met onze voorzitter Dick Koerselman, sectorbestuurders en vele actieve leden strijden we voor een goed pensioen voor cateringmedewerkers! Jij komt toch ook? Je herkent ons aan grote FNV Catering vlaggen. Je hoeft je niet aan te melden.

Sluit je aan

De actie duurt 66 minuten om de AOW leeftijd op 66 jaar te symboliseren en start 11:55 uur omdat het “vijf voor twaalf” is voor de medewerkers en werkgevers.


Om deze actie tot een succes te maken is het belangrijk dat we met veel mensen aanwezig zijn. Medewerkers van Albron, Sodexo, Eurest Services en Compass Group sluiten aan. Kom in je bedrijfskleding naar de actie!

Belangrijk om te weten

Alleen medewerkers van Albron die werkzaam zijn in de havens, hebben toestemming van hun werkgever gekregen deel te nemen aan deze actie. FNV Catering heeft Sodexo, Eurest Services en Compass Group ook om toestemming gevraagd, maar zij hebben jammer genoeg geen akkoord gegeven. Wil je wel deelnemen, maar werk je bij Sodexo, Eurest Services of Compass Group? Dan ben je als je géén dienst hebt op 13 december van 11.55 tot 13.00 uur natuurlijk welkom! Moet je wel werken? Misschien kun je een dienst wisselen of alsnog vrij vragen.

Een goed pensioen is een kwestie van fatsoen!

De FNV bonden dringen gezamelijk aan op een politieke oplossing van de AOW-leeftijd. Die oplossing is om de AOW-gerechtigde leeftijd te bevriezen op 66 jaar. En voor mensen die tientallen jaren zwaar en/of onregelmatig werk verricht hebben een vervroegd pensioen te regelen. Het beleid van het kabinet maakt dit niet mogelijk.

In de havens werken catering-, haven- en politiemensen veel in onregelmatige diensten. Dat is een werkpatroon dat gemiddeld een kortere levensverwachting met zich meebrengt. Meestal beginnen medewerkers in deze banen op een jongere leeftijd met werken en betalen dus ook langer pensioenpremie. Ook om die reden is het klakkeloos verhogen van de AOW-gerechtigde leeftijd voor deze medewerkers een politiek besluit met zeer onredelijke gevolgen. Het wordt tijd dat deze onrechtvaardigheid wordt rechtgezet!

Geslaagde actie

Met onze voorzitter Dick Koerselman, sectorbestuurder Harry de Wit en betrokken medewerkers uit de catering sloten we vandaag aan bij de havenactie op de Maasvlakte met andere bonden voor een fatsoenlijk pensioen! Medewerkers in de catering die werken bij een havenbedrijf draaien vaak vol-continu diensten en dat zorgt voor een extra belasting en gezondheidsrisico. De FNV bonden dringen daarom gezamenlijk aan op een politieke oplossing van de AOW-leeftijd. De oplossing is om de AOW-gerechtigde leeftijd te bevriezen op 66 jaar. En voor mensen die tientallen jaren zwaar en/of onregelmatig werk verricht hebben een vervroegd pensioen te regelen! Bekijk de video.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.