Update cao: wat vind jij van het loonbod van werkgevers?

21-11-2018

Eind 2018 loopt de huidige cao recreatie af. De cao-onderhandelingen zijn daarom in volle gang. Een belangrijk onderwerp in de cao-onderhandelingen is de loonsverhoging. Ondanks aandringen van de vakbond heeft werkgeversorganisatie RECRON tot de 3e onderhandelingsronde geweigerd om hun loonbod kenbaar te maken.

Nu het loonbod van de werkgevers op tafel ligt wil FNV Recreatie graag weten wat jij hiervan vindt en of je dit een fatsoenlijke loonsverhoging vindt. Staat dit in verhouding met alle inspanningen die jij elke dag levert voor je werkgever? De werkgevers zijn van mening dat zij een goed loonbod doen, maar FNV Recreatie vindt dat de mening van medewerkers zwaar moet meetellen.

Dit wil FNV Recreatie voor jou afspreken

Een verhoging van de lonen en loonschalen per 1 januari 2019 met 5%, met een bodembedrag van € 100,- bruto per maand, bij een cao looptijd van één jaar.

Dit is wat werkgevers bieden

Een verhoging van 2,25% per 1 oktober 2019 en een zelfde verhoging in 2020 bij een cao looptijd van twee jaar. Het loonbod van de werkgevers betekent dat jij, als recreatiemedewerker, de eerste 10 maanden van 2019 geen loonsverhoging ontvangt. Dit terwijl de kosten voor bijvoorbeeld de zorgverzekering en btw op producten en diensten vanaf 1 januari 2019 wel stijgen.

 

Laat weten wat jij vindt!

Wij willen graag weten wat jij van het loonbod van de werkgevers vindt. Geef je mening vóór 4 december, want dan gaan we opnieuw onderhandelen. Jouw inbreng is van groot belang! Alleen samen regelen we een sterke cao. Je kunt je mening online of telefonisch doorgeven via 035 - 535 85 80.

Praat ook met je collega’s. Wat vinden zij van dit loonbod? Krijgen jullie zo voldoende respect en waardering voor het harde werken? Iedere recreatiemedewerker mag zijn mening geven!

Geef je mening!
 

Bijpraten tijdens het Ledencongres

Wij komen graag met jou in gesprek! Tijdens ons Ledencongres op maandag 26 november in Amersfoort zullen de cao-onderhandelaars je bijpraten over de cao-onderhandelingen en horen ze graag hoe jij over het loonbod denkt. Neem vooral je collega’s mee, ook niet-leden zijn welkom. Meld je hier aan voor het Ledencongres.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.