Word ook Goed Werkgever en sluit een cao op maat af

26-04-2018

FNV Horeca maakt bedrijfs-cao’s die aansluiten bij de werkgever én medewerkers. Beter loon is een randvoorwaarde, maar andere voorwaarden zoals scholing, opleiding en arbeidstijden vinden medewerkers net zo belangrijk of soms nog belangrijker. In een cao op maat kan hier invulling aan gegeven worden. 

De horeca is een prachtige sector om in te werken, maar heeft op dit moment te maken met een hoog personeelstekort, mede doordat de horeca met de huidige cao niet aantrekkelijk is voor (potentiële) medewerkers. Daar kunnen we samen iets aan veranderen. Door het opstellen van een bedrijfs-cao met aandacht voor een beter loon, arbeidstijden en vakontwikkeling versterk je je positie in de markt voor nieuwe medewerkers en kan je medewerkers aan je binden. Laten we samen de sector weer de aandacht geven die het verdient!

Erkenning

Goede werkgevers moeten beloond worden. FNV Horeca erkent goede werkgevers met een officieel certificaat en zij hebben de mogelijkheid om vacatures te delen via FNV Horeca. Recent ontvingen de Van Heeckeren Groep op Ameland en het Huis van Eemnes als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018.

“Wanneer je goed zorgt voor je personeel, zijn zij dat ook voor jou en straalt dit door naar de gast.” Harold van Workum, eigenaar Van Heeckeren Groep.
 

Bestuur, Stichting Huis van Eemnes: “We zijn trots op het resultaat dat zowel een stimulerend werkklimaat voor onze tevreden medewerkers als onze verantwoordelijkheid in goed werkgeverschap waarborgt!”
 

Medewerkers verdienen meer

De nieuwe cao horeca, afgesloten door Koninklijke Horeca Nederland en CNV Vakmensen, die per 1 januari 2018 van kracht is biedt geen vooruitgang voor de horecasector. Medewerkers worden met deze cao te kort gedaan. Afspraken zoals een verlaging van de leerlingenlonen, een verlaging van de overurentoeslag en afspraken voor seizoens- en invalskrachten zorgen voor meer onzekerheid. Gelukkig zijn er ook werkgevers die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers en het belangrijk vinden dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. FNV Horeca vindt dit een positieve ontwikkeling en helpt werkgevers hier graag bij! 

Voordelen van een bedrijfs-cao afgesloten met FNV Horeca

»    Maatwerk voor werkgever en medewerker
»    Versterkt je positie in de sector
»    Juridisch verantwoord
»    Aangemeld als officiële cao bij ministerie SZW
»    Erkenning Goed Werkgever
»    Geen kosten

Wil je als werkgever ook de erkenning Goed Werkgever ontvangen en goede arbeidsvoorwaarden voor je medewerkers vastleggen? Neem contact op met Edwin Vlek of Marco Bouma, sectorbestuurders van FNV Horeca. Zij maken graag samen met jou een cao op maat.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.