Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Al 2.000 personen zeggen nee tegen cao-resultaat, wat zeg jij?

16-11-2017

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Leden van CNV kunnen tot en met zondag 19 november hun stem uitbrengen.

Als de leden van CNV instemmen met het onderhandelingsresultaat is een nieuwe cao voor de horeca een feit. Bij een positieve stemuitkomst van de CNV leden is er voor de komende twee jaar een cao vastgesteld waar alle horecamedewerkers aan vastzitten. Wij vertrouwen erop dat leden van CNV inzien dat het geen goed onderhandelingsresultaat is en verstandig zullen stemmen. Ook niet leden kunnen hun stem uitbrengen.


Maak #NietMijnCao groot! Deel en retweet de berichten!


Een cao moet zorgen voor een eerlijke, fijne werkomgeving

Een cao moet bijdragen aan een eerlijke en fijne werkomgeving met fatsoenlijke en redelijke arbeidsvoorwaarden. Ook moet een cao bijdragen aan een positief beeld van de sector, zodat mensen hier graag willen werken en medewerkers ook willen blijven werken in de horeca.

De cao van drie jaar geleden was al niet rooskleurig en met het resultaat dat er nu ligt brengt dat nog meer verslechteringen met zich mee. In onze vorige berichtgeving hebben wij al enkele gevolgen uit het cao-resultaat omschreven, zoals een minimale loonsverhoging van 1% per jaar, geen overurentoeslag en geen feestdagencompensatie. Dit was nog niet alles:

In de oude cao horeca werden leerlingen ingedeeld in de loonschaal van hun functie en werd het loon van de loonschaal gekoppeld aan een hoger jeugdloonpercentage. In het onderhandelingsresultaat wordt het leerlingenloon losgekoppeld van de loonschalen en worden de jeugdloonpercentages 5 tot 10 procent lager. Leerlingen worden beloond volgens het wettelijk minimum (jeugd)loon. Dit is geen stimulans en investering om jongeren naar een aantrekkelijke branche toe te trekken.

De horeca sector wordt een seizoensbedrijf. In het cao-resultaat worden twee nieuwe vormen van onzeker werk geïntroduceerd. De seizoens- en invalskracht. Beide vormen bieden weinig zekerheid en garantie op vast werk voor medewerkers. De medewerker heeft weinig rechtsbescherming en er ontstaat een grote afhankelijkheid van de medewerker ten opzichte van de werkgever.

Wat vind jij? Praat er met je collega’s over!

Leden van CNV kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat, maar wij kunnen met z’n allen ook van ons laten horen en onze mening geven! Help ons invloed uit te oefenen op CNV en KHN.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw mening over het bereikte resultaat tussen KHN en CNV. Vul de poll in op de Facebookpagina van FNV Horeca. Tot nu toe hebben ruim 2.000 personen hun stem uitgebracht! Maar liefst 91% stemt tegen het onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV!

Heb jij je stem al uitgebracht? Roep ook je collega’s op om te stemmen! Het resultaat zal FNV Horeca aankomende maandag 20 november aanbieden aan KHN en CNV.

Informatiebijeenkomst

Op korte termijn zullen wij een informatiebijeenkomst voor horecamedewerkers organiseren om jullie te informeren over de situatie rondom de cao horeca. Binnenkort hierover meer!

FNV Horeca is altijd bereid geweest naar elkaar toe te bewegen aan de onderhandelingstafel met KHN. Wij hebben steeds de belangen van horecamedewerkers vooropgesteld in onze voorstellen. Die liggen het dichtst bij wat medewerkers willen. FNV Horeca blijft zich inzetten voor een beter loon en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Volg ons op sociale media #NietMijnCao. Samen maken we de horeca sterk!

Maak #NietMijnCao groot! Deel en retweet de berichten.

Lees ook:
'Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao'
'Koninklijke Horeca Nederland sluit FNV Horeca uit van cao-overleg'

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.