Onzekerheid bij personeel van Chateau Marquette

30-10-2017

Bij de verkoop van conferentieoord en hotel Marquette gaat het huidige personeel niet mee’’, zegt begeleidend makelaar Jan-Peter Brantjes. ,,Dat is nadrukkelijk overeengekomen.’’ Volgens de FNV Horecabond is dat onzin. ,,Dit is gewoon een bedrijfsovername’’, zegt vakbondsbestuurder Frans Wendelgelst.

De nieuwe eigenaar wordt C. Nelis Bouw en Ontwikkeling uit Heemskerk, maar Jan-Peter Brantjes spreekt liever over ’mijn opdrachtgever’. ,,De koop is rond. Er ligt een onvoorwaardelijke koopakte getekend en wel bij de notaris maar de overdracht heeft pas medio juni 2018 plaats’’, zegt Brantjes. ,,Mijn opdrachtgever heeft uitsluitend het onroerend goed gekocht. Het personeel gaat dus niet mee, dat is nadrukkelijk overeengekomen.’’

Arbeidscontract

,,De heer Nelis loopt voor de muziek uit’’, zegt Wendelgelst. ,,Dit is volgens de wet gewoon een bedrijfsovername. Alles blijft hetzelfde, alleen de naam verandert. Dus zal hij ook het personeel dat nog een arbeidscontract heeft moeten meenemen. Stel dat Nelis er een slachterij had willen beginnen, dan was het logisch geweest dat hij het personeel niet zou overnemen. Omdat je dan anders opgeleide mensen nodig hebt.’’ Er zijn volgens de FNV 28 mensen in dienst bij NH Heemskerk Marquette. Wendelgelst heeft nog geen meldingen of klachten van hen ontvangen. Nelis neemt wel de inboedel over van NH-Hotels. ,,Dat leek ons handig voor een nieuwe exploitant’’, legt Brantjes uit. Bij de overdracht van het complex zou feitelijk de bedrijfsvoering door NH-Hotels worden beëindigd. Later start een nieuwe exploitant een nieuw bedrijf in het kasteel en het hotel. Naar die nieuwe exploitant is Brantjes nu op zoek. Het complex zou ’beschikbaar zijn’ en wordt sinds half oktober door Brantjes te huur aangeboden voor 360 mille (exclusief btw) per jaar. ,,We hebben al enkele bezichtigingen gehad.’’ De huuradvertentie blijkt zonder medeweten van NH-Hotels geplaatst; ook zijn foto’s afkomstig van de websites van NH gebruikt. ,,Dat hebben ook wij opgemerkt’’, zegt Wendy Kuiper van NH-Hotels. ,,Ik ga dit intern oppakken.’’ Beschikbaar is het complex allerminst. Kuiper: ,,Wij zijn de eigenaar tot juni 2018. Wij zetten het complex ook niet te huur.’’ Volgens Jan-Peter Brantjes is het de bedoeling om geen gaten te laten vallen. ,,Stel dat er iemand belt die een zaal wil huren in september 2018. Die boeking kan NH-Hotels niet maken omdat ze dan geen eigenaar meer zijn. Daarom zijn we dus nu al op zoek naar een nieuwe exploitant die deze reservering wel kan aannemen.’’ C. Nelis Bouw en Ontwikkeling wilde niet aan dit artikel meewerken.

Bron: Noordhollands Dagblad

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.