Horeca cao-overleg verloopt zeer moeizaam

12-10-2017

Donderdag 12 oktober zaten FNV Horeca, CNV Vakmensen en KHN om tafel voor de tweede ronde van de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao horeca. Het overleg verliep zeer moeizaam.

De standpunten van FNV Horeca en KHN liggen ver uit elkaar. Ook is er veel onbegrip. FNV Horeca heeft nog eens duidelijk gemaakt wat haar inzet is. Een forse loonsverhoging, fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en goede scholing voor horecamedewerkers. KHN geeft aan dat er weinig ruimte is. Daarmee lijkt een akkoord voor een nieuwe cao horeca nog ver weg.

Overleg met de achterban

FNV Horeca gaat nu eerst overleggen met haar cao-commissie. Dit overleg vindt plaats op maandag 23 oktober. Daarna praten de onderhandelingspartijen verder op maandag 30 oktober. 

FNV Horeca eist een forse loonsverhoging voor alle horecamedewerkers

Het zal niemand verbazen dat een substantiële loonverhoging voor FNV Horeca het belangrijkste onderdeel is van de onderhandelingen.

Ondanks dat de horeca booming is, het heel goed gaat qua omzet en winst, blijft KHN zich terughoudend opstellen

KHN wil dat hun AVR (Arbeidsvoorwaardenreglement) verheven wordt tot een cao met hier en daar wat plusjes. En een aparte regeling voor seizoenswerk en meer flex. Voor FNV Horeca staat vast dat de nieuwe cao geen verslechtering moet zijn ten opzichte van de oude cao en een substantiële loonsverhoging is cruciaal.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, laten wij dat weten via onze website en sociale media.

Download de voorstellenbrief FNV Horeca

Zie ook:
'Blog van onze voorzitter Ben Francooy: de verwachtingen zijn hoog gespannen'​
'Onderhandelingen nieuwe cao horeca van star​t'
'Onderhandelingen cao horeca starten half september'
'Op naar een nieuwe cao'
'FNV Horeca klaar voor cao-onderhandelingen'
'Cao-commissie FNV Horeca geeft groen licht start cao-overleg'

Horeca verdient beter!

Horecamedewerkers verdienen beter. Zij hebben recht op een beter loon en fatsoenlijke afspraken. Samen maken we de horeca sterk. Doe jij mee? Zie wat jij kunt doen! www.horecaverdientbeter.nl

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.