Behoud medewerkers dé succesfactor voor horeca in strijd tegen personeelstekort

12-10-2017

Personeel lang kunnen behouden is dé belangrijkste succesfactor voor de horeca in Nederland in hun strijd tegen het grote personeelstekort in de branche.

Dit stelt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De horecabranche is Nederland is ‘booming’. Zo stijgt het aantal medewerkers tussen 2016 en 2021 met 15 procent van 407.000 naar 467.000. Doordat ieder jaar veel mensen de horeca verlaten, heeft de branche per jaar ruim 90.000 mensen nodig. Dit zijn er jaarlijks echter maar 11.000. Personeel lang voor de zaak kunnen behouden, is volgens SVH en KHN dan ook hét belangrijkste wapen voor de horeca in de strijd tegen het nijpende personeelstekort.

Uitdaging

“We hebben met z’n allen een grote uitdaging”, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. “Als je als horecaondernemer wilt groeien, moet je niet alleen de mensen vervangen die bij je weggaan, maar ook nog extra medewerkers aannemen. En dat is lastig op een krappe arbeidsmarkt, waar mensen ook kunnen kiezen voor een baan in bijvoorbeeld de zorg of de bouw. Ons advies is dan ook om te proberen medewerkers zoveel mogelijk ‘vast te houden’. Door goede arbeidsvoorwaarden, een prettige werksfeer en door te zorgen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. En door medewerkers op te leiden en te kijken naar doorgroeimogelijkheden. De investeringen die je hier als horecaondernemer voor doet, wegen al snel op tegen de hoge kosten voor het werven en inwerken van nieuwe medewerkers.”

Carrière

“Naast het behoud van personeel, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat meer mensen worden opgeleid voor specifieke horecafuncties”, zegt directeur Ricardo Eshuis van SVH. “En dat werken in de horeca echt wordt gezien als een carrière. Opleidingsinstituten en de horeca moeten er samen voor zorgen dat het werk weer aanzien heeft. Daarnaast is het belangrijk dat leerlingen tijdens hun opleiding voldoende geïnspireerd en begeleid worden, door zowel school als leerbedrijven. Want dan zullen ongetwijfeld minder leerlingen direct na hun diploma kiezen voor een ander beroep. Iets dat nu wel gebeurt.” De horeca in Nederland telt momenteel circa 37.000 vacatures; hiervan staan er 21.000 langer dan 3 maanden open. De meeste vacatures zijn er in bediening (22.000) en koks (6000).

Bron: @FoodClicks

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.