Nieuwsbericht naar aanleiding van internetconsultatie waardeoverdracht

14-09-2017

Pensioengeld moet zoveel mogelijk pensioenbestemming houden

Pensioenfonds Horeca & Catering, FNV Horecabond, CNV Vakmensen, Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties en Koninklijke Horeca Nederland hebben hun krachten gebundeld. Samen* hebben zij staatssecretaris Klijnsma laten weten dat zij al veel langer het uitgangspunt hebben dat pensioengeld ook daadwerkelijk voor pensioen­ bedoeld is.

Kleine pensioenen worden niet actief afgekocht

Pensioenfonds Horeca & Catering koopt daarom hele kleine pensioenen niet af tijdens het werkzame leven. Dat betekent dat een deelnemer pas bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd kan beschikken over het pensioengeld. Wij zijn dan ook blij met het idee van de staatssecretaris om kleine pensioenen te bundelen in plaats van af te kopen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat de uitwerking daarvan een stuk beter kan.

Betere bescherming van het belang van de deelnemer

Wij maken ons hard voor een nog betere bescherming van het belang van de deelnemer. Wat ons betreft mag bijvoorbeeld ook bij pensionering het pensioen alleen afgekocht worden, nadat er een poging tot waardeoverdracht is gedaan. En is de deelnemer dan niet meer werkzaam, de mogelijkheid bieden om de kleine pensioenen over te dragen naar het pensioenfonds van zijn keuze waar hij al pensioen heeft staan. Zo kan de deelnemer alsnog zijn kleine pensioenen bundelen voordat het pensioen ingaat. Zo hebben we een reeks aanbevelingen die wij aan de staatssecretaris doen in het belang van de deelnemers in het algemeen. Deze zijn in te zien in onze officiële reactie.

Langere termijn voor waardeoverdracht

Naast de aanbevelingen in het belang van de deelnemers in het algemeen, geldt nog een uitvoeringstechnisch bezwaar dat we graag opgelost zouden zien. De staatssecretaris hanteert een termijn van één jaar om een automatische waardeoverdracht opgestart te hebben. In het algemeen zou dit prima zijn, maar voor onze sector is een termijn van één jaar te kort. In veel situaties komt de uitdienstdatum pas een half jaar na melding binnen via de loonketen. De sector heeft te maken met een grote uitstroom met als gevolg dat veel kleine aanspraken dus niet kunnen worden overgedragen. Vandaar onze oproep om de termijn voor waardeoverdracht te verlengen naar minimaal twee jaar. Met als gevolg een zo goed mogelijk pensioen van de werknemers in de horeca en catering.

Lees onze officiële reactie.

* Via een reactie op het Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling en het Uitvoeringsbesluit loonbelasting 1965 in verband met de Wet waardeoverdracht klein pensioen.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.