Vakbondsconsulent worden bij FNV Horecabond?

22-08-2017

Ben jij klantgericht, secuur, geduldig en rustig? Sta je stevig in je schoenen en kun je goed samenwerken? Vind je het leuk om mensen te helpen bij het beantwoorden van vragen over werk en inkomen? Lees dan verder om te weten hoe je FNV Consulent wordt.

Wat doe je als FNV Consulent?

Als FNV Consulent beantwoord je vragen en geef je advies over werk en inkomen. Je doet dit vrijwilligerswerk voor je collega's of voor vakbondsleden in je woonomgeving. Leden helpen leden, samen met het VIC van de FNV ben je de eerstelijns dienstverlener aan leden van de bond. Meer weten over het werk van de FNV Consulent? Wat we als bond van jou verwachten en wat jij van ons kunt verwachten? Lees dan het functieprofiel (pdf). 

Intake, opleiding en proeve waarborgen kwaliteit

De FNV Consulenten mogen dan vrijwilligers zijn, zij werken professioneel en leveren kwaliteit. Daarom hanteert de FNV voor kandidaten een aanmeldingsprocedure. Geschikte kandidaten krijgen vervolgens een gedegen opleiding. De opleiding bestaat uit 6 volledige lesdagen en veel huiswerkopdrachten. De opleidingsdagen worden zo om de 2 à 3 weken gepland. De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Alleen consulenten die voor de proeve slagen mogen zich gecertificeerde consulenten noemen en mogen namens de FNV consulentenwerk verrichten.

Selectie en opleiding komen niet alleen de kwaliteit, maar ook jouw vrijwilligerswerk ten goede. Want als je goed voorbereid bent, voel je je zekerder in je vakbondswerk en doe je dat met meer plezier. 

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Selectie vindt op twee momenten plaats: voorafgaand en na afloop van de opleiding. Voorafgaand aan de opleiding beoordelen we aan de hand van je aanmeldingsformulier en een (telefonisch) interview of je aan de belangrijkste ingangseisen (lid van de FNV, goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal en digitale vaardigheden) voldoet. Na afloop van de opleiding beoordelen we aan de hand van een proeve van bekwaamheid of je aan de eindtermen (voeren van een klantgericht vraaggesprek en antwoord/adviesgesprek en neerzetten van een goede intake) voldoet.

Ik wil consulent worden, hoe verder?

Bij alle spreekuurlocaties in Nederland zijn vacatures. Heb je interesse? Meld je aan bij Louise Cools (bestuurder Kaderopbouw) via l.cools@fnvhorecabond.nl.

Nadat zij je aanmelding heeft ontvangen, neemt een FNV-bestuurder contact met je op voor een afspraak voor een persoonlijk of telefonisch gesprek.

Wil je eerst nog een vraag stellen? Stuur deze dan ook gerust naar Louise Cools. Zij vertelt je graag meer over de functie en opleiding.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.