FNV Horeca klaar voor cao-onderhandelingen

17-07-2017

De cao-commissie van FNV Horeca heeft vandaag ingestemd met een formele start van onderhandelingen over een nieuwe cao voor de horeca.

Al eerder had de cao commissie van FNV Horeca toestemming gegeven om verkennende gesprekken te voeren met Koninklijke Horeca Nederland. Dit om te onderzoeken of een nieuwe cao voor alle medewerkers in de horeca tot de mogelijkheden behoort. De uitkomsten van deze gesprekken hebben vandaag geleid tot het vertrouwen en het positieve besluit om formeel de onderhandelingen aan te gaan.

FNV Horeca is nu in afwachting van de beslissing van het Landelijk Bestuur van KHN. Mocht ook zij positief besluiten, dan zullen de gesprekken snel kunnen starten.

De thema’s die FNV Horeca in de onderhandelingen centraal wil stellen zijn: loon, opleiding en ontwikkeling.

Horeca verdient beter

FNV Horeca is half mei de campagne “Horeca verdient beter” gestart om aandacht te vragen voor de situatie van horecawerknemers. Zij verdienen waardering, een beter loon en fatsoenlijke afspraken; Dat is niet alleen voor nu belangrijk, maar ook voor de toekomst. Wil jij dit steunen of hieraan meedoen, sluit je dan aan of bezoek één van onze zomeracties. Voor meer informatie kun je terecht op: www.horecaverdientbeter.nl.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.