'Het is dringen in de restauranttop'

24-04-2017

In de lijst met honderd beste restaurants ter wereld, die in april voor de zestiende keer bekend werd gemaakt, zijn drie Nederlandse namen terug te vinden. Richard Ekkebus, chef bij restaurant Amber in Hong Kong, eindigde hierbij als hoogste, op de vierentwintigste plaats. NU.nl vroeg aan Ekkebus of hij tevreden is met het resultaat.

Vorig jaar stond Amber van Ekkebus op plaats twintig in de lijst, dit jaar daalde hij vier plaatsen naar plek vierentwintig. Het restaurant heeft twee Michelinsterren.

Elk restaurant winnaar

"Als je nagaat hoe veel restaurants er zijn, dan is elk restaurant in de lijst een winnaar. Het is dringen in de top, ook op de plaatsen vijftig tot en met honderd staan geweldige restaurants die daarbij horen. Eigenlijk klopt de naam van de lijst - World's 50 Best Restaurants - niet. Hij zou beter 'de lijst met de meest relevante en toonaangevende restaurants ter wereld' kunnen heten."

"Zo'n mooie plek in de lijst is geweldig, het geeft aan dat je toonaangevend en relevant bent. En het garandeert toch business. We zitten sowieso altijd vol, maar de eerste twee maanden na de bekendmaking van de lijst staat de telefoon roodgloeiend."

Lees het hele verhaal op NU.nl

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.