Nacht van de Fooi weer in aantocht

19-04-2017

Op zaterdag 20 mei vindt voor de 13e keer de Nacht van de Fooi plaats. Tijdens deze dag en nacht staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan 6 kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten De steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Delft, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen staan op 20 mei geheel in het teken van het motto: ‘Keep the Change, Change the World’. 

Studenteninitiatief

Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief en heeft als doel ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht te brengen bij het uitgaand publiek en daarmee een aantal kleinschalige en duurzame projecten te ondersteunen. Ongeveer 90 studenten zetten zich belangeloos in om deze dertiende editie tot een groots succes te maken. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door onze partner Wilde Ganzen​. 

Zes ontwikkelingsprojecten

In de deelnemende steden worden voor het uitgaand publiek diverse evenementen georganiseerd en zullen alle horecagelegenheden in het teken staan van Nacht van de Fooi. Met de opbrengst steunt Nacht van de Fooi dit jaar zes ontwikkelingsprojecten: ​Water en sanitatie​ van Egoli Afrika, ​Trees for a future​ van Stichting Kinderen van Uganda, ​Moon Shining Bright​ van Happy Made By, ​Kiota Children’s Home van Stichting Kumbatio, ​Waterproject Ilo-Ilo ​van Stichting Nederland-Batam en Gynocamp ​van Stichting Vrouwen voor Vrouwen.    

Bron: Entreemagazine

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.