Eerste leerlingen gestart met horeca-opleiding Hotel Casa

06-09-2018

In Hotel Casa is de nieuwe horeca-opleiding ‘House of Hospitality’ van start gegaan. Met het initiatief gaat het hotel samen met het ROC van Amsterdam het toenemende personeelstekort in de sector op een vernieuwende manier te lijf. Meer dan 75% van de lestijd vindt plaats op de werkvloer onder leiding van ervaren vakmensen van Hotel Casa.

Jaarlijks betreden 10.000 tot 11.000 gediplomeerden van horeca-opleidingen de arbeidsmarkt. Dat is niet genoeg om de miljoenen (internationale) bezoekers te kunnen bedienen en te voldoen aan het groeiende personeelstekort. House of Hospitality draagt bij aan extra nieuwe instromers om het personeelstekort in de horeca tegen te gaan. Hans Vugts, een van de initiatiefnemers en directeur van Hotel Casa: ’De eerste klas binnen Hotel Casa begint met 15 leerlingen, maar met House of Hospitality en alle partners werken we aan een veel grotere ambitie: duizend extra studenten in hospitality-opleidingen binnen vier jaar. Niet alleen nieuwe instromers, maar ook zij-instromers die hun carrière een nieuwe wending willen geven.’

Leren van ervaren hotelpersoneel 

De leerlingen van House of Hospitality krijgen wekelijks 4 dagen in Hotel Casa les van zowel ROC-docenten als personeel van het Amsterdamse hotel. Daarnaast krijgen zij 1 dag theorievakken op school zoals Nederlands, rekenen, economie en een vreemde taal. Hans Vugts: ‘In het eerste jaar leert de klas alle afdelingen binnen het hotel kennen. Van de keuken en het restaurant tot de receptie en de facilitaire en technische dienst.’

Volwaardig erkend mbo-diploma

House of Hospitality is een voltijd BOL-opleiding van 2 tot 3 jaar op mbo-niveau 4 en wordt georganiseerd binnen 9 aantal horecabedrijven. De leerlingen van de eerste klas binnen Hotel Casa komen rechtstreeks van de middelbare school of een andere mbo-opleiding en zijn tussen de 17 en 23 jaar. De toelating en diplomering verloopt via het ROC van Amsterdam. Een succesvolle afronding van de opleiding resulteert dan in een volwaardig en erkend mbo-diploma, met daarbij de nodige ervaring en referenties.

Bron: Misset Horeca

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.