Hoelang duurt mijn proeftijd?

14-07-2014

Vanaf 1 april 2014 bevindt de horecasector zich in een cao-loze periode; er is geen cao horeca meer. Dit kan veranderingen in jouw arbeidssituatie met zich meebrengen. Hoewel er op dit moment geen cao van toepassing is, kan het zo zijn dat de cao horeca toch gedeeltelijk op jouw contract van toepassing blijft. Dit geldt als je voor 1 april 2014 een contract hebt getekend, of als er een nieuw contract tekent wordt met een verwijzing naar de cao horeca.

Voor de proeftijd, die volgens de cao horeca twee maanden mocht duren heeft dit ook gevolgen. Nu de cao is afgelopen, geldt de regeling uit de cao niet meer en is alleen de wet van toepassing. Volgens de wet mag een proeftijd maximaal een maand zijn bij een tijdelijk contract dat korter is dan twee jaar. Bij een tijdelijk contract dat langer is dan twee jaar of een contract voor onbepaalde tijd mag een proeftijd van twee maanden worden afgesproken. De proeftijd dient altijd schriftelijk te worden afgesproken.

Let op: dit mag alleen als je een nieuw dienstverband aangaat. Wordt jouw contract verlengd, dan mag er niet opnieuw een proeftijd worden afgesproken.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.