Veel aan het overwerken? Pas je contract aan!

22-07-2009

Werk jij ook structureel meer uren dan in je contract staat? Laat je contract dan aanpassen, je hebt er recht op!

Overwerken


Als werknemer teken je een contract waarin je met je baas afspreekt hoeveel uren per week je gaat werken. Sommigen zitten echter in de situatie dat er, structureel, meer gewerkt wordt dan dat er destijds is afgesproken. Deze overwerkuren krijg je pas eind van het jaar uitbetaald, of worden op een andere manier gecompenseerd, terwijl contracturen gewoon maandelijks uitbetaald worden.

Contract aanpassen


In het Burgerlijk Wetboek is voor dergelijke situaties een artikel opgenomen, waarin staat dat je, kort gezegd, aanpassing van de contracturen mag aanvragen bij je baas als je drie maanden lang structureel meer uren hebt gewerkt dan de uren die je overeen bent gekomen.

De extra gewerkte uren moeten dan wel structureel zijn, en niet wanneer je vanwege een tijdelijke situatie op het werk meer uren hebt moeten werken. Denk aan het vervangen van een zieke collega, of extra werken tijdens de vakantieperiode. Ook wanneer jouw werkgever van tevoren specifieke afspraken met je heeft gemaakt, zodat duidelijk is dat het werken van meer uren slechts tijdelijk is, heb je geen recht op aanpassing van de uren.

Een tweede ‘maar’: omdat de horeca te maken heeft met zogenaamde seizoenspieken, is het verstandig om als horecawerknemer uit te gaan van niet drie, maar bijvoorbeeld twaalf maanden als referentieperiode voor je meer gewerkte uren.

Werk jij ook meer dan in je contract is afgesproken? Hoe ben jij er mee omgegaan, of twijfel je nog wat je moet doen? Deel je ervaringen of stel een vraag door onder deze blog je reactie te plaatsen.

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.