Ik ontvang een all-in loon, wat betekent dit?

08-06-2022

Als je een all-in loon ontvangt, dan kan het zijn dat je vakantiegeld en/of vakantiedagen hierbij worden uitbetaald. In de cao horeca is afgesproken dat dit alleen onder voorwaarden mogelijk is voor invalkrachten.

Volgens de wet is het toegestaan dat vakantiegeld maandelijks wordt uitbetaald bij het salaris. Hierbij is een voorwaarde dat dit in je contract is opgenomen en dat dit duidelijk op je loonstrook staat. Let op: je hebt altijd recht op minimaal het wettelijke minimumloon exclusief vakantiegeld.

Loon inclusief vakantiedagen is toegestaan, maar hiervoor dient ook aan een aantal voorwaarden voldaan te worden. Je dient namelijk wel de mogelijkheid te krijgen om vakantie op te nemen. Daarbij moet het om een geringe loonwaarde gaan en dat er zeer onregelmatig en weinig gewerkt wordt. Bij een vast aantal uren, wordt in principe niet meer aan deze voorwaarde voldaan. Ook hier geldt weer de voorwaarde dat dit in je contract is opgenomen en dat dit duidelijk op je loonstrook staat.

Percentage uitbetalen vakantiegeld en vakantiedagen

Uitgangspunt is dat er normaal gesproken wanneer de vakantiedagen worden opgenomen, daar ook opbouw over plaats vindt. Wanneer de dagen uitbetaald gaan worden, moet hierbij de opbouw over de opbouw doorberekend worden. Vandaar dat de percentages dan afwijken van de reguliere vakantieopbouw en vakantiegeld, zoals vermeld in de cao. Het percentage voor het maandelijks uitbetalen van vakantiedagen komt dan neer op: 10,64% En voor het maandelijks uitbetalen van vakantietoeslag: 8,85%.

Bij 20 wettelijke dagen plus 5 bovenwettelijke dagen is de rekensom:


Heb je hier vragen over, neem dan eenvoudig contact op met ons Contactcenter.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.