Waarom ik het mooiste vak heb (Gastcolumn)

08-12-2021

Jack van der Heiden (25) Functie: F&B-manager Van der Valk Avifauna sinds juli 2020 Opleiding: Middelbare Hotelschool Leiden, daarna HBO Operations Management.

“In mijn werk als F&B-manager ben ik samen met de keukenmanager verantwoordelijk voor twee restaurants, hotelbar en vergaderzalen. Hierbij ben ik onder andere verantwoordelijk voor in- en verkoop van producten, directe aansturing van het gehele team, de beleidsvoering en de algehele budgettering. Aan ons de taak om te zorgen dat we de juiste mensen op de juiste positie/plekken hebben staan.”

“Het leukste is dat je ook daadwerkelijk iets voor iemand kunt betekenen. Zowel op werkgebied, maar ook qua persoonlijke ontwikkeling. Ik ben zelf leermeester, het is mooi om te zien hoe iemand zich kan ontwikkelen. Wat wij doen in onze branche is een teamsport, dan is het een voorwaarde om elkaar te helpen en elkaar beter maken. Daar haal ik zelf energie uit.”

“Iedereen heeft een eigen verhaal. Door de verhalen van het personeel te kennen en je te verdiepen in je team kun je de juiste persoonlijke aansturing geven. Als je bijvoorbeeld weet dat er bij iemand thuis iets speelt, dan weet je wat jij als 70 procent inzet ziet, voor diegene op dat moment het maximale is wat hij of zij kan opbrengen. Het is belangrijk om hier de juiste balans in te vinden. In ons vak is het belangrijk om mens te blijven en geen robot te worden.“

“Ik probeer mezelf altijd uit te dagen. Tijdens de start van de pandemie vorig jaar ben ik daarom een opleiding HBO Operations Management gaan volgen. Verder heb ik veel gesprekken met de directie over de toekomst en processen. Voeren we een nieuw proces in, dan gaan we ook monitoren en analyseren wat dit doet met het bedrijfsresultaat. Ik wil leren van wat ik doe.”

‘Het is mooi om te zien hoe iemand zich kan ontwikkelen’

“Mijn droom? General manager van een hotel staat boven aan mijn lijst. Dit omdat je daar zorgdraagt voor alle afdelingen. Dit zie ik zeker als een volgende stap. Voor nu ben ik nog bezig met stappen maken in wat ik momenteel doe. Binnen de familie Van der Valk heb ik al veel mooie kansen gekregen en voorlopig ben ik hier dan ook nog niet klaar.”

In de nieuwste editie van de Horeca Info vind je alle informatie over agressie op de werkvloer. Sinds de start van de coronacrisis is het aantal meldingen flink toegenomen. Ook gaan we in gesprek met diverse medewerkers uit de nachthoreca en hoe zij omgaan met de situatie in de horeca.

Download de nieuwste editie hier.

 

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.