Samen werken aan toekomstbestendige horeca

29-06-2021

Met een coronapandemie die al bijna vijftien maanden duurt, is het voor FNV Horecabestuurder Edwin Vlek helder wat er moet gebeuren. “We moeten samen werken aan een toekomstbestendige horeca.”

De cijfers die het CBS in maart wereldkundig maakte, onderstrepen deze noodzaak. Sinds de start van de coronacrisis zijn bijna 90.000 horecamedewerkers de sector uitgestroomd, waarvan het grootste deel sinds de tweede lockdown. “Deze leegloop is funest voor de horeca”, benadrukt Vlek. “Nu zijn de coronamaatregelen nog de grootste vijand van de horeca, maar door de massale uitstroom van horecamedewerkers is dit straks het immense personeelstekort.”

De cijfers wijzen uit dat werknemers in de horeca noodgedwongen zijn uitgeweken naar andere sectoren. “Daar concurreer je dus als werkgever in de horeca mee. Dat betekent dat je als sector in zijn geheel moet kijken hoe je de horeca klaar kunt maken voor de toekomst en hoe je concurrerend blijft.”

Hoe doe je dat als FNV Horecabond? “Door duidelijk te maken dat de horeca een bedrijfstak moet zijn waarin je een volwaardig bestaan kunt opbouwen, waarin je kunt doorgroeien. Daarbij kijk ik naar het gemeenschappelijke doel: een goed toekomstscenario. We moeten niet de verschillen vergroten, maar samen met de werkgevers werken aan de toekomst. Je kunt niet zeggen: een crisis als deze gaan we nooit meer meemaken. We moeten zorgen dat we de risico’s kunnen opvangen en dat die risico’s eerlijk worden verdeeld over werkgever en werknemer. We moeten samen duidelijk zijn naar de overheid, zodat de regeldruk niet toeneemt en de steun blijft, zodat bedrijven kunnen herstarten.”

In de horeca draait het om gastvrijheid en dus om personeel. Voor Vlek staat buiten kijf dat goed en fatsoenlijk betaald personeel geen kostenpost is. “Het gaat om het totaalplaatje. Als je investeert in je mensen, dan is de kans groter dat ze hun eigen salaris terugverdienen. Dus moeten we kijken naar hoe je je mensen traint en hoe je ervoor zorgt dat mensen het prettig vinden om voor je te blijven werken. We moeten met elkaar de mindset verschuiven van wat kost het, naar wat brengt het op. ”

De bestuurder geeft aan dat het van groot belang is om werknemers te binden aan de horeca. “Want de instroom vanuit de horecaopleidingen is voor de sector niet voldoende. Dat is een extra bedreiging. Vandaar dat een cao met aandacht voor opleiden en blijven leren van groot belang is.”

In de nieuwste editie van de Horeca Info zijn we op bezoek bij pannenkoekenboerderij Onder de Platanen, waar team en eigenaren zich samen door de lastige coronatijd slaan.

Ook lees je meer over wat een cao commissie nu eigenlijk doet en krijg je antwoord op de vraag 'Hoe vaak mag je werkgever je een tijdelijk contract aanbieden?'. 

Download de nieuwste editie.

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.