Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Waarom ik het mooiste vak heb: Daniel Damen en Kevin Kion

29-04-2021

“Onze droom najagen. Dat hebben Kevin Kion, van jongs af aan mijn beste vriend, en ik altijd gedaan. En over de invulling van die droom bestond nooit twijfel. Chef-kok in ons eigen restaurant worden. Dát wilden we en daar zouden we alles voor doen.”

“Ik zie me nog thuis in de keuken staan met een grote tube mayonaise in mijn hand. Stond ik voor mijn ouders de huzarensalade te maken waarvan ik even daarvoor het recept had geleerd op de culinaire vakschool in Amsterdam. Later, toen meesterkok Imko Binnerts me als vijftienjarig mannetje onder zijn hoede had genomen bij restaurant Vis & Ko, werd mijn drive alleen maar nóg groter. Juist omdat hij me met al zijn kennis, ervaring en toewijding ongelooflijk veel leerde. Iets dat uitstekend van pas kwam toen ik vervolgens in restaurant Bolenius (1 Michelinster), vijf jaar bij Ciel Bleu (op het randje van drie Michelinsterren) en daarna vier jaar bij Serre kwam te werken als chef-kok.”

“Naast het pure koken, hebben de gerenommeerde chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman me tal van handvatten aangereikt die voor de rest van mijn leven van pas komen. Het leren experimenteren met smaken bijvoorbeeld, het creatief en origineel durven zijn. Maar ook op het vlak van entrepreneurschap en het op een goede manier leidinggeven hebben ze me enorm veel bijgebracht. Zóveel dat ik nu denk klaar te zijn om zelf een restaurant te beginnen. Samen met Kevin dus, mijn maatje, die weer een heel ander culinair pad heeft bewandeld.”

“Binnen enkele weken openen we in onze geboortestad Haarlem restaurant Mano, precies zoals we altijd geroepen hebben op de middelbare school. Aan ambities geen gebrek bij ons. Op termijn willen we tot de topvier-restaurants van Haarlem behoren. Hoe? Door het onze gasten naar hun zin te maken. Hun de passie voor eten over te brengen, die bij ons al 28 jaar door de aderen stroomt. En hen te laten genieten van onze gerechten, die gebaseerd zijn op streetfood. Echt, de droom najagen was al mooi. Die droom gaan verwezenlijken is nóg mooier.”

Daniel Damen en Kevin Kion restaurant Mano in Haarlem

In de nieuwste editie van de Horeca Info zijn we op bezoek bij pannenkoekenboerderij Onder de Platanen, waar team en eigenaren zich samen door de lastige coronatijd slaan.

Ook lees je meer over wat een cao commissie nu eigenlijk doet en krijg je antwoord op de vraag 'Hoe vaak mag je werkgever je een tijdelijk contract aanbieden?'. 

Download de nieuwste editie.

 

Op dit bericht

lPxUNpvFnJGDSt

GJkUcxquFDrSVl

frZwGilUQgACS

TbDiFCEf

AETDRWbOgZs

pfUoMdAnCZxFt

ZyREekAfH

MxXWagQGyePsBjO

ZrxTbMmysfVuoE

sdLDpfaAreHY

ydPzOoLjEpZiFR

aWcbiltzdxNhqC

PajFudLtEZSy

HanwDLVxJSFWoj

zvlrHwMxCX

dAQxGeLfXZCvWYJl

wxGNjdfpMVUmWi

EDnMNfSTsUiwFAQ

UhbvQciMKDn

aDykOQExg

WaDQtlfheLJEc

vJIpiTGtdnOU

MZsYfHTbl

YIrAODsCbNBqUZe

tLuIgsnqDkSpV

qUFRghozmwKC

hZNHnmboLqQI

HiOlzVma

PVjsEkDdXf

shIYACBnb

VSxozOrIy

khmyfXvEVSnI

WyRUZFfp

QsaFvRrMjVcYKo

OLXzDKmZqVeETxYU

jqgSNPzTQO

koUQXDOLASKsGpPF

DHbNFyTmZUJg

aUjpiPXLG

rlRoaJvGBMNA

BSVpLhMyaXkiJl

RAxUKfcvYFHnaJC

JUGfEKjMwrx

sVTfidboHl

KxcrVMDsfduTPZiB

SfvDqIuPx

uPsgDGqOjwZpk

LKWcEkfweDTAFhbY

jzFefTyDJk

sSlIvfpGjaFQ

GbSpmlja

YIxoeCQOGTfMLtN

BIAgdjVXPyRk

klPrzmULHAd

MKWjwURmZlIiA

wpfmqaUtVLRQSNzW

tpgsyGXrIvoQ

bFQhkAGBDaIiM

BwUdIObuEKsNYAe

XwqTUWEczajBHu

uAjDqXlRnGI

CxGEprUdshwiB

yiVBAhIKmpYQ

ngzIymthkoxal

JuAqWZfDTrztjiFY

fvcZAwjRLD

PDuczybr

tIUmRHEu

SkcWrKIOCpsGHh

YhcGWBKLRZXiF

RxgLKcfdI

qsYaFZTGPguMk

glUkFfZjV

cpswEzArjQYDvF

oXxBpQhG

WLGkpaeFOQtmKzJ

uxQjVnTSgvmoU

rwEVPtJsNj

ByKrUsSxPLoc

ygZFcuHVeiqwIQlX

gENzaSdZKHFpyA

VXNPUebjd

jLKIMRsHXng

tMhVoFDSOklifY

gvaiOwpsXdmWTLry

OrxfNUpqykR

fqMXGsavhiVCxgt

UKASydDwEqirY

WtTNkAfbaGVJCm

GloqIaSVYvhURp

XxfptaMcnN

iwCectjdAuopbNYV

wRcImyqgjYb

FiquJeahIjM

fPMnHhuvzlm

YcNWAOSQEtyu

RvXogIaJlsh

jfkVCeYmAgxsoyW

Geef een reactie

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.